Evoluție pozitivă a vânzărilor SmartCash RMS în zona de sud-est a țării

Evoluție pozitivă a vânzărilor SmartCash RMS în zona de sud-est a țării

Anul 2016 a adus creșteri semnificative pentru comerțul cu amănuntul din România. Conform datelor publicate de Ministerul de Finanțe și respectiv de Institutul Național de Statistică, în primele 10 luni din 2016, retailul național a crescut cu 8%, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, iar luna noiembrie a înregistrat un avans de 10,5% față de noiembrie 2015.

Și în activitatea rețelei naționale de parteneri Magister s-au resimțit efectele pozitive, crescând volumul de vânzări în toată țara. Pentru că ne-am propus, în anul 2016, să ne consolidăm prezența la nivel local, în anumite regiuni, cu predilecție sud-estul și nord-vestul țării, ne-au depășit așteptările. Drept dovadă, pentru prima dată în istoria premiilor Magister pentru partenerii certificați și dealerii autorizati SmartCash, în 2016 s-a clasat pe locul I partenerul din Maramureș, Simon Electronics din Satu Mare.

Nici zona de sud-est nu s-a lăsat mai prejos: în condițiile unei pieţe în creştere lentă, platforma software SmartCash Retail Management System a înregistrat anul trecut vânzări cu 10% mai mari decât în 2015 în județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. Tot mai mulți dintre comercianții mici și mijlocii din această regiune și în special proprietarii de magazine, restaurante, cafenele și cluburi de pe litoral, fie independente, fie organizate în rețea, au ales, în 2016, să-și gestioneze și dezvolte afacerile cu ajutorul soluțiilor integrate SmartCash Retail Management System - cel mai răspândit software specializat pentru retail din România.

Totodată, datele prezentate în cadrul Întâlnirii Partenerilor Magister din 12 noiembrie 2016, de la Păltiniș, județul Sibiu, arată că, pe lângă deja clasicele programe, esențiale într-un proces riguros de management al magazinelor, precum SmartCash Shop și SmartCash POS, retailerii au optat și pentru implementarea soluției Oxygen, primul software de business intelligence (BI) conceput special pentru afacerile de retail mic, mediu, cu unități individuale sau rețele de magazine.

Previziunile pe anii viitori sunt la fel de promițătoare pentru retailul din România: potrivit estimărilor specialiștilor din Comisia Națională pentru Prognoză, PIB-ul regiunii ar urma să crească de la 69,5 miliarde lei în 2014, la 88,8 miliarde în 2018, înregistrând astfel o creștere de 27%. În structura formării PIB-ului regiunii se estimează că, în 2018, cea mai importantă contribuție va fi a Constanței, în cuantum de 35,6 miliarde, urmată de cele ale judetelor Galați (16,5 miliarde), Buzău (11,5 miliarde), Brăila (9,6 miliarde), Vrancea (8,6 miliarde) și Tulcea (6,8 miliarde).

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


6 − = 3

false

false

false

false

false