Noul continut al bonului fiscal


Noul continut al bonului fiscal

Luni, 20 noiembrie a.c. a fost publicata, in Monitorul oficial, Hotararea nr. 804/2017 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

La articolul nr.56 care prevede elementele obligatorii ale bonului fiscal s-au adaugat urmatoarele:

  • codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanta de urgenta;
  • unitatea de masura, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanta de urgenta;
  • modalitatea de plata, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanta de urgenta.

Bonul fiscal este documentul emis numai de aparatul de marcat electronic fiscal in conditiile efectuarii livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii. Detalierea datelor se realizeaza in functie de specificul activitatii desfasurate.

Totodata, va reamintim ca procesul de inlocuire a aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hartie cu cele echipate cu jurnal electronic se va derula dupa urmatorul calendar:

  • de la 1 aprilie 2018: Comisia va autoriza doar aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic
  • de la 1 august 2018 va fi interzisa comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rola jurnal;
  • de la de 1 iunie 2018 operatorii economici mari si mijlocii au obligatia de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic, iar cei mici au ragaz in acelasi scop pana la 1 august 2018.

Vrei … sa ai un magazin inteligent?

VREAU PREZENTARE GRATUITA!

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


− 5 = 3

false

false

false

false

false