Protecția datelor cu caracter personal în SmartCash RMS 2018


Protecția datelor cu caracter personal în SmartCash RMS 2018

Ca urmare a corelării legislației naționale cu normele europene, protecția datelor cu caracter personal a căpătat o importanță deosebită pentru orice agent economic.

Pentru a va asigura că respectați noile norme am integrat în cadrul versiunii 2018 SmartCash RMS cele mai noi tehnologii de securizare a datelor pentru a vă ajuta să atingeți rapid cele 3 direcții importante prevăzute de legislația în domeniu: audit, implementare, monitorizare.

Am publicat pe canalul nostru de Youtube un tutorial, pe care îl redăm și în cadrul acestui articol, în care veți regăsi, cu exemple de utilizare, toate măsurile de securitate ce asigură protecția datelor cu caracter personal stocate în cadrul aplicațiilor SmartCash RMS.

Iată pe scurt lista acestora:

  • Funcția de autorizare pe bază de nume de acces și parolă cu complexitate variabilă și cu perioadă de valabilitate;
  • Funcția de autorizare pe bază de card de acces;
  • Funcția de autorizare în POS be bază de amprentă;
  • Funcția de tampering, pentru evitarea atacurilor de tip brute-force pentru aflarea parolelor de acces;
  • Tracking-ul modificărilor efectuate pe operatori (semnătura utilizatorului curent autentificat pe orice operațiune desfășurată în sistem);
  • Accesul la datele clienților dvs. exclusiv pe baza parolei;
  • Posibilitatea de anonimizare/ștergere la cerere a datelor cu caracter personal pentru un client;
  • Separarea accesului la informație pe bază de profile de acces;
  • Service-ul autorizat nu are acces prin design-ul de aplicație la nici o informație cu caracter personal. Interfața de service este complet separată de cea de utilizator;
  • Consultarea istoricului de accesări ale sistemului (audit) pe utilizatori.

Toate funcțiile puse la dispoziție de aplicațiile noastre, descrise pe scurt și în acest articol, pot constitui baza registrului de proceduri interne ce trebuie întocmit de către orice operator economic până la data de 25 mai anul curent. Pentru detalii sau ajutor în detalierea acestor proceduri vă rugăm să nu ezitați să contactați departamentele noastre de suport și vânzări care vă stau cu plăcere la dispoziție pentru explicații suplimentare.

Vă invităm să consultați toate materialele pe această tematică, direct pe site-ul Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro.

Iată în continuare două filme de promovare ANSPDCP care descriu pe scurt îndatoririle oricărui operator economic în legătură cu această problematică, subliniind amenzile foarte mari aplicate în acest domeniu:

Despre Autor

Dor Bujor Padureanu, CEO Magister Software, Arhitect Software SmartCash RMS

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


+ 2 = 10

false

false

false

false

false