Protectia datelor cu caracter personal in SmartCash RMS 2018


Protectia datelor cu caracter personal in SmartCash RMS 2018

Ca urmare a corelarii legislatei nationale cu normele europene, protectia datelor cu caracter personal a capatat o importanta deosebita pentru orice agent economic.

Pentru a va asigura ca respectati noile norme am integrat in cadrul versiunii 2018 SmartCash RMS cele mai noi tehnologii de securizare a datelor pentru a va ajuta sa atingeti rapid cele 3 directii importante prevazute de legislatia in domeniu: audit, implementare, monitorizare.

Am publicat pe canalul nostru de Youtube un tutorial, pe care il redam in cadrul acestui articol, in care veti regasi, cu exemple de utilizare, toate masurile de securitate ce asigura protectia datelor cu caracter personal stocate in cadrul aplicatiilor SmartCash RMS.

Iata pe scurt lista acestora:

  • Functia de autorizare pe baza de nume de acces si parola cu complexitate variabila si cu perioada de valabilitate;
  • Functia de autorizare pe baza de card de acces;
  • Functia de autorizare in POS pe baza de amprenta;
  • Functia de tampering, pentru evitarea atacurilor de tip brute-force pentru aflarea parolelor de acces;
  • Tracking-ul modificarilor efectuate pe operatori (semnatura utilizatorului curent autentificat pe orice operatiune desfasurata in sistem;
  • Accesul la datele clientilor dvs. exclusiv pe baza parolei;
  • Posibilitatea de anonimizare/stergere la cerere a datelor cu caracter personal pentru un client;
  • Separarea accesului la informatie pe baza de profile de acces;
  • Service-ul autorizat nu are acces prin design-ul de aplicatie la nici o informatie cu caracter personal. Interfata de service este complet separata de cea de utilizator;
  • Consultarea istoricului de accesari ale sistemului (audit) pe utilizatori.

 

Toate functiile puse la dispozitie de aplicatiile noastre, descrise pe scurt si in acest articol, pot constitui baza registrului de proceduri interne ce trebuie intocmit de catre orice operator economic pana la data de 25 mai anul curent. Pentru detalii sau ajutor in detalierea acestor proceduri va rugam sa nu ezitati sa contactati departamentele noastre de suport si vanzari care va stau cu placere la dispozitie pentru explicatii suplimentare.

Va invitam sa consultati toate materialele pe aceasta tematica, direct pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro.

Iata in continuare doua filme de promovare ANSPDCP care descriu pe scurt indatoririle oricarui operator economic in legatura cu aceasta problematica, subliniind amenzile foarte mari aplicate in acest domeniu:

Despre Autor

Dor Bujor Padureanu, CEO Magister Software, Arhitect Software SmartCash RMS

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


8 − = 1

false

false

false

false

false