Se prelungeste termenul limita de dotare a automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale


Se prelungeste termenul limita de dotare a automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale

Guvernul a decis sa proroge pana la 31 decembrie 2020 termenul pana la care trebuie dotate cu aparate de marcat electronice fiscale inclusiv automatele comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si acceptatoarele de bancnote sau monede, dupa caz.

Initial, erau exceptate de la obligatia de utilizare a caselor de marcat livrarile de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce functioneaza pe baza de acceptatoare de bancnote sau monede si contin un sistem de contorizare electronic si/sau mecanic, ca parte integrata constructiva din automat, care sa permita inregistrarea, evidentierea si controlul sumelor incasate, cu exceptia livrarilor de produse energetice.

In iulie 2019 au intervenit modificari prin Legea nr. 136/2019 pentru abrogarea alin. (1), (2) si (4) ale art. 40 din Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Astfel, operatorii economici au ragaz inca un an sa-si doteze corespunzator cu AMEF automatele comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, respectiv acceptatoarele de bancnote sau monede.

Daca livrati bunuri sau servicii incasand prin astfel de automate comerciale si aveti nevoie de ajutor pentru a intra in legalitate in termenul prevazut de lege, contactati-ne! Specialistii Magister va stau cu placere la dispozitie.

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


6 − 5 =

false

false

false

false

false