Laser sau Imager? Mobil sau stationar? Cu fir sau fara fir? Sunt multe intrebari pe care orice comerciant cu capul pe umeri si le-ar pune inainte sa aleaga unul sau mai multe pentru magazinul lui. In acest articol ne propunem sa va oferim raspunsuri la intrebari care apar odata cu decizia de a achizitiona un cititor de coduri de bare pentru magazin.
Cititoare de coduri de bare laser vs. CCD vs. Imager
Va intrebati la ce servesc toate si care este diferenta dintre ele? Ei bine, iata cum functioneaza tehnologia de captare a imaginii la aceste dispozitive indispensabile comertului modern: un cititor laser scaneaza coduri de bare de la distante mari si foarte mari, un cititor cu senzor CCD este functional doar la distante foarte mici (chiar de pana la 8 cm), iar un cititor Imager este o ruda de generatie research paper writer mai noua a cititorului CCD, cu diferenta ca este la fel de bun si in unele cazuri superior modelelor laser.
Ganditi-va la verificatoarele de preturi din magazinele mari. Ca sa afli pretul unui produs trebuie sa apropii destul de mult codul de bare de mica fereastra unde se afla senzorul, iar aceasta pentru ca majoritatea dintre ele sunt CCD. Verificatoarele laser, mult mai eficiente, ajung la un pret aproape dublu.
Asadar, va recomandam sa alegeti un cititor laser sau Imager daca doriti sa va ofere mai multa mobilitate in magazin. In schimb, daca stiti ca nu veti avea nevoie sa alergati cu cititorul dupa coduri, puteti alege linistit unul tip CCD.
Un alt aspect important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este capacitatea de decodare a viitorului dvs. cititor. Majoritatea cititoarelor laser citesc doar coduri de bare 1D si, eventual, PDF-417, un cod de tip 2D care nu se custom essay writing foloseste in comert. Alegeti un cititor 2D Area Imager daca folositi coduri 2D (adica bidimensionale sau de tip matrice, care pot stoca un numar mare de date).
Atentie! Veti gasi adesea denumirile 1D Linear Imager pentru cititoarele Imager specializate in coduri unidimensionale (EAN-8, EAN-13, Codul 128) si 2D Area Imager pentru cele care citesc coduri bidimensionale (Aztec, Data Matrix, QR).
Folosind un sistem asemanator camerelor digitale, scannerele Imager au performante impresionante la scanare, fiind foarte eficiente in citirea codurilor sterse sau tiparite cu contrast slab. De asemenea, cu un Imager nu veti intampina probleme cu codurile prea mici ori cu cele tiparite pe etichete degradate sau laminate.
Este bine de stiut ca un cititor de coduri de bare laser, precum modelul entry level de la Motorola, poate fi folosit in lumina directa a soarelui fara probleme, raza laser fiind intotdeauna subtire si precisa. Nu acesta este si cazul pentru cititoarele Imager, care isi pot pierde din capacitatea de citire pe masura ce lumina naturala sau ambientala devine mai puternica. Asadar, daca lucrati in spatii deschise, mai bine alegeti variantele laser.
Un ultim lucru pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este ca cititoarele laser sunt un pic mai sensibile decat cele Imager sau CCD, care au mecanisme compacte si, prin urmare, se strica mai greu.
Modele mobile si modele stationare
Le stiti pe cele mobile: sunt cele cu maner care se detaseaza dintr-un suport de tip furca sau de tip cradle in cazul celor wireless. Sunt ideale pentru zona de back office sau pentru POS-urile din magazinele mici, unde nu exista un flux mare de produse. De asemenea, ele se mai utilizeaza ca scanner auxiliar mobil pentru POS-urile dotate cu cititoare stationare, cititorul omnidirectional, incorporabil in tejghea, de la Datalogic, are un port auxiliar destinat conectarii unui scanner mobil.
Pentru POS-urile din supermarketuri si, in general, pentru retailerii de volum, cititoarele stationare omnidirectionale sunt, indiscutabil, optiunea corecta. Acestea proiecteaza mai multe raze laser, 20 sau mai multe, si nu doar una, precum modelul unidirectional Symbol LS2208. Folosind mai multe linii laser, operatorul de la casa de marcat identifica rapid produsul, fara a mai fi nevoie sa alinieze codul de bare la raza scannerului.
Exista modele de cititoare omnidirectionale integrate cu cantare care permit preluarea automata a greutatii pentru produsul scanat. Sigur le-ati vazut in supermarket-uri. Incorporate in tejghea, acestea asigura un mediu de lucru curat si eficient, pregatit pentru un flux mare de produse.
Cititoare de coduri de bare cu fir sau fara fir?
Aici e ceva mai simplu. Comerciantii utilizeaza coduri de bare fara fir in urmatoarele doua cazuri: fie vand produse voluminoase si au nevoie sa culeaga codul de bare de la raft sau din depozit, fie vand produse direct din cutii marcate cu cod de bare unic, depozitate pe rafturi undeva in proximitatea casei de marcat. Aceste situatii cer utilizarea unui cititor de coduri de bare wireless care sa-i ofere vanzatorului mobilitate si confort la utilizare.
In oferta noastra veti gasi modele de cititoare wireless care au raze de actiune de la 12 la 100 m. Luati in considerare faptul ca, dupa utilizare, acestea trebuie repozitionate in cradle pentru a se reincarca. Modelul de la Datalogic dureaza, de exemplu, pana la 20.000 de scanari la o singura reincarcare.
Speram ca veti gasi utile sfaturile noastre si, daca mai aveti intrebari, noi va stam la dispozitie. Lasati-ne un comentariu mai jos sau contactati-ne. In portofoliul nostru aveti de unde alege diverse tipuri de cititoare de coduri de bare, de la cele simple pana la cele mai sofisticate. Spor la vanzari tuturor!
interesant articolul.
Mersi de ponturi, chiar aveam nevoie de un cititor de coduri.
Detinem o gama larga de produse, din aceasta categorie, in magazinul online http://www.smartpos.ro, categoria https://www.smartpos.ro/categorie-produse/cititoare-cod-bare/