Foloseste SmartCash RMS in mod legal!

Avand in vedere nivelul din ce in ce mai ridicat al pirateriei software in cazul programelor SmartCash RMS la nivel national, ne-am gandit sa va expunem in aceasta sectiune metodele prin care puteti verifica daca sunteti sau nu victima unei inselaciuni in ceea ce priveste utilizarea sau achizitionarea legala a programelor SmartCash RMS.
Iata in continuare cateva metode simple prin care sa determinati daca utilizati sau nu programele noastre in mod legal.

Versiunea programului SmartCash Shop achizitionat

1Magister Software nu a comercializat niciodata in mod legal decat versiunea curenta a programelor sale. Versiunea actuala este versiunea 12. Prin urmare achizitionarea de licente pentru versiuni mai vechi de programe dincolo de data aparitiei noilor versiuni este un prim semn ca este posibil sa fi fost expus unei activitati de inselaciune.

Puteti verifica in orice moment versiunea curenta a programelor SmartCash RMS instalate, in interfata de pornire (splash-screen) sau in antetul aplicatiei de backoffice SmartCash Shop. De exemplu versiunea curenta SmartCash RMS este 12.0.0.17.

Pentru a va putea orienta, iata mai jos intervalele intre care au fost disponibile pe piata fiecare dintre versiunile majore SmartCash RMS in perioada mentionata:

SmartCash RMS versiunea 8 – intre 7 mai 2007 si 24 august 2010
SmartCash RMS versiunea 9 – intre 24 august 2010 si 18 ianuarie 2012
SmartCash RMS versiunea 10 – intre 18 ianuarie 2012 si 11 februarie 2014
SmartCash RMS versiunea 11 – 2014 – intre 11 februarie 2014 si 26 ianuarie 2015
SmartCash RMS versiunea 12 – 2015 – din 26 ianuarie 2015 pana in prezent

Dovada de achizitionare legala

2Dupa data de 01 mai 2009, singura dovada de achizitionare legala a unei licente SmartCash este factura emisa de Magister Software pentru respectiva licenta. Orice factura emisa de o alta entitate juridica este dovada unei activitati de inselaciune la adresa dvs.
Indiferent de data achizitionarii licentelor SmartCash, acestea trebuiesc diferentiate clar pe factura de achizitie, neputand fi incluse in costul altor produse sau servicii de pe aceeasi factura.

Denumirea licentelor de programe SmartCash RMS inscrise pe factura de achizitie

3Denumirea licentei programului SmartCash comercializat este totdeauna explicitat corect pe factura dupa urmatoarele exemple:

Pentru programul de gestiune SmartCash Shop
- SmartCash Shop Professional Licenta Principala Retail, sau
- SmartCash Shop Compact Licenta Principala OEM

Pentru programul de vanzare autorizat de Ministerul de Finante cu avizul de distributie nr. 204 din anul 2004, SmartCash POS:
- AMEF tip SmartCash POS model datecs FP550T (Licenta Professional OEM)
Sau in cazul achizitionarii programului SmartCash POS separat de imprimanta fiscala (pentru utilizarea cu o casa de marcat pe post de imprimanta fiscala):
- SmartCash POS Professional Licenta Retail (Fara imprimanta fiscala)

Pentru serverul pentru case de marcat online:
- SmartCash ECR Licenta Casa de Marcat

In cazul in care pe factura de achizitie sunt inscrise titulaturi generice de genul “Program gestiune magazin v.8” sau “Program vanzare Datecs” sau “Driver cantare digitale” si aveti instalate programe SmartCash, toate aceste titulaturi denota faptul ca ati fost victima unei inselaciuni.

Numarul avizului de distributie imprimat pe bonurile fiscale emise cu programul SmartCash POS

4Utilizarea programului de vanzare SmartCash POS impreuna cu imprimanta fiscala Datecs FP550T este avizata de catre Ministerul de Finante incepand cu anul 2004 cu avizul de distributie nr. 204. Pe fiecare bon fiscal emis cu programul SmartCash POS atat pe imprimante fiscale cat si pe case de marcat simple utilizate ca imprimante fiscale, este imprimata denumirea programului si versiunea sa curenta. In acelasi timp, pe fiecare bon fiscal in sectiunea logotip este inscris un cod care incepe cu numarul avizului emis de catre Ministerul de Finante pentru pachetul fiscal respectiv, urmat de numarul dvs. unic de inregistrare al casei de marcat.

Bon Corect                                 Bon Incorect

In exemplul de mai sus, bonul din stanga este emis de un pachet fiscal SmartCash POS utilizat legal, in timp ce in exemplul din dreapta, bonul este emis cu programul SmartCash POS folosind insa un aviz de distributie al imprimantei fiscale diferit de cel cu care a fost autorizata.
In aceasta situatie ati incalcat grav legislatia fiscala in vigoare, intrand atat dvs. cat si firma de la care ati achizitionat pachetul fiscal utilizat ilegal, sub incidenta legii penale, riscand suspendarea activitatii.
Orice bon fiscal emis pe o imprimanta fiscala Datecs FP550T, cu un alt numar de aviz de distributie in sectiunea logotip decat 204 este o dovada certa si palpabila ca utilizati un program SmartCash neautorizat.

Licentele pentru programe SmartCash achizitionate legal nu expira niciodata

5In cazul in care utilizati programe SmartCash pentru care persoanele care va fac service efectueaza operatii lunare de prelungire a dreptului de utilizare ale acestora, folositi cu siguranta in mod ilegal o versiune demonstrativa a programului valabila doar pentru o perioada limitata de timp. Acest tip de licenta nu poate fi utilizata decat pentru testarea functionalitatilor si nicidecum pentru activitatea productiva. Protectia la termenul de valabilitate este probabil “sparta” prin operatiuni de hacking, situatie in care va situati cu siguranta in afara legii.

Programele SmartCash RMS nu pot fi niciodata furnizate ca parte a unui contract de service

6In cazul in care nu ati achizitionat licente de utilizare pentru programe SmartCash RMS dar le utilizati in mod gratuit fiind conditionati de catre persoana care va efectueaza service neautorizat sa il folositi in contul achitarii unui abonament catre acesta, folositi in mod ilegal programele respective.
Magister Software nu conditioneza vanzarea licentelor pentru propriile programe de nici un alt produs sau serviciu, acestea fiind totdeauna entitati separate in orice proces comercial.

Programele SmartCash RMS nu pot fi utilizate gratuit decat in mod exceptional

7In cazul in persoana care se prezinta ca distribuitor legal de programe SmartCash va asigura ca licenta este gratuita, retineti ca licentele Magister Software nu sunt gratuite. Singurele gratuitati sunt acordate doar in cadrul unor campanii promotionale al caror regulament este disponibil in mod public si care va trebuie adus la cunostinta inainte de instalarea programului respectiv.


In cazul in care ati fost victima unei inselaciuni si ati ajuns in situatia de a utiliza, de buna credinta, un program despre care nu stiati ca poate fi piratat, Magister Software va acorda toata sustinerea oferindu-va un program avantajos de intrare in legalitate.

Daca aveti suspiciuni legate de furnizorul dvs. local SmartCash RMS sau va regasiti intr-una dintre situatiile de mai sus, va invitam sa ne semnalati cat mai rapid posibila incalcare a drepturilor de autor folosind butonul de mai jos.

Semnaleaza o incalcare a drepturilor de autor pentru programele SmartCash RMS

false

false

false

false

false