Grupul Agroland a inaugurat cea de-a șaptea unitate de tip MEGA din acest an. Locatia are o suprafață de peste 600 metri pătrați.
Fondurile alocate pentru teren și lucrările de construcție se ridică la peste 500.000 euro. Pentru dotările unității și stocurile de marfă compania a prevăzut un buget de 200.000 euro.
Magazinele din Grupul Agroland, cel mai mare furnizor de produse agricole din tara, exploateaza la maxim functionalitatile solutiei Magister, prin utilizarea aplicatiilor de controlul stocurilor dublate de cele mai moderne sisteme de incasare sau plata si gestiune si inventariere mobila prin SmartCash Mobility pentru controlul stocurilor.
Noul magazin se găsește în localitatea Bolintin-Vale, la vest de București, și este, cel mai mare din rețea.
Reprezentanții Agroland au în plan deschiderea a cel puțin alte șase magazine MEGA în 2021. Impreuna cu acestea 6 ajungând astfel la 18 magazine Agroland MEGA, până la sfârșitul anului.
Din punctul de vedere al proporției în vânzări, în magazinele Agroland MEGA, categoria hobby farming are pondere de doar 25%, față de 70%, în unitățile tradiționale.
Cele mai solicitate categorii în unitățile MEGA sunt produsele pentru grădină și cele de îngrijire a animalelor de companie. Fiecare categorie înregistrând ponderi de 35% din totalul vânzărilor, iar gama pentru casă și curte, 5%.
„Pregătim deschiderea Agroland Bolintin-Vale de șase luni și suntem foarte mulțumiți de rezultat. Este cel de-al doisprezecelea magazin de tip MEGA din rețea.
In 2022 ne așteptăm ca fiecare dintre aceste unități să depășească un milion de euro, ca valoare a vânzărilor. Din experiența pe care am avut-o cu magazinele din Moșnița Nouă, lângă Timișoara, și de pe Șoseaua Fundeni, în București, știm că durează cam cinci-șase luni până să intrăm pe profit. Vânzările magazinului din Moșnița Nouă au trecut de pragul de 500.000 euro, la șase luni de la inaugurare.
Pentru noul magazin din Bolintin-Vale, există toate premisele ca în 2022 să ajungem la un milion de euro, așa cum preconizăm”,
a explicat Horia Cardoș, fondator și Director General Agroland.
In această etapă, Agroland evoluează de la magazine tradiţionale cu suprafeţe cuprinse între 50 – 100 m2 către magazine specifice retailului modern cu suprafeţe de 400 – 500 m2. În continuare, Agroland ţinteşte modificarea organizării interne pentru a replica funcţiunile unui retailer modern.
„Instalarea solutiei Magister in magazinele Agroland a adus beneficii in primul rand din punct de vedere al transparentei stocurilor. Vizibilitatea stocurilor pe statiile locale, receptiile electronice si posibilitatea urmarii fiecarui articol prin fisele de depozit au adus un plus de incredere angajatilor”
a explicat Horia Cardos, fondator si director general al Agroland.
Agroland Bolintin Agroland Bolintin Agroland Bolintin Agroland Bolintin Agroland Bolintin Agroland Bolintin Agroland Bolintin
Agroland este cea mai mare rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România. Compania are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de antreprenorul Horia Cardoș.
În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de magazine, localizate în 29 de județe, și peste 2.200.000 de clienți an.
Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro (2020) și peste 300 de angajați.
Compania si-a inceput activitatea cu magazine avand suprafete reduse, in acord cu cerintele clientilor de la acel moment. Acest fapt a determinat ca majoritatea magazinelor sa aiba si in prezent suprafete de pana la 100 m2 . In timp insa, preferintele consumatorilor s-au schimbat, acestia preferand magazinele cu spatii generoase si cu dotari moderne.
Grupul Agroland a schimbat din mers modelul de business, optand pentru marirea suprafetelor magazinelor operate de companie. Aceasta directie fiind sustinuta in paralel si de extinderea gamei de produse comercializate.
In acest context vizibilitatea si atractivitatea magazinelor Agroland a crescut constant.
Din punct de vedere al managementului retelei de magazine, compania pastreaza o evidenta stricta a profitabilitatii, avand in mod corespunzator o politica flexibila pentru fiecare magazin din retea.
In ultimii ani, pe langa strategia de extindere a suprafetei magazinelor si de imbuntatire a dotarilor, Agroland a avut in vedere o strategie de eficientizare. Aceasta a determinat de asemenea, inchiderea unei parti din magazinele mici si neprofitabile.
Strategia s-a dovedit a fi foarte eficienta. Masura a condus pe de o parte la cresterea veniturilor companiei iar pe de alta parte la cresterea profitului absolut dar si a marjelor.
0 Comentarii