Noul continut al bonului fiscal


Noul continut al bonului fiscal

Luni, 20 noiembrie a.c. a fost publicată, în Monitorul oficial, Hotărârea nr. 804/2017 privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

La articolul nr. 56 care prevede elementele obligatorii ale bonului fiscal s-au adăugat următoarele:

  • codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanța de urgență;
  • unitatea de măsură, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanța de urgență;
  • modalitatea de plată, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanța de urgență.

Bonul fiscal este documentul emis numai de aparatul de marcat electronic fiscal în condițiile efectuării livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii. Detalierea datelor se realizează în funcţie de specificul activităţii desfăşurate.

Totodată, vă reamintim că procesul de înlocuire a aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hârtie cu cele echipate cu jurnal electronic se va derula după următorul calendar:

  • de la 1 aprilie 2018: Comisia va autoriza doar aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic
  • de la 1 august 2018 va fi interzisă comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal;
  • de la de 1 iunie 2018 operatorii economici mari și mijlocii au obligația de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic, iar cei mici au răgaz în același scop până la 1 august 2018.

Vrei … să ai un magazin inteligent? 

VREAU PREZENTARE GRATUITĂ!

 

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


+ 5 = 9

false

false

false

false

false