Investitia in casele de marcat, acum dedusa integral

Investitia in casele de marcat, acum dedusa integral

La 1 august 2020 intra in vigoare legea 153/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Noul act normativ prevede ca investitia in casele de marcat se poate deduce integral din impozitul datorat pentru trimestrul in care au fost puse in functiune (daca impozitul se achita trimestrial) sau din impozitul pe profit anual, dupa caz.

Pentru o microintreprindere clasica, de exemplu, care achita 1% din venituri, daca ar fi achizitionat o casă de marcat de 1.000 lei, scăzand costul ei din baza impozabilă, ar fi economisit doar 10 lei la impozitul datorat, respectiv echivalentul a 1% din costul casei de marcat. Incepand de la 1 august 2020 insa, se va deduce suma integrala de 1.000 lei din impozitul datorat, deci microîntreprinderea „economisește” 100% din cheltuiala impusă de stat.

Totodata, sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit se reporteaza in urmatorii sapte ani consecutivi, urmand a fi recuperate in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Noua facilitate se aplica nu doar microîntreprinderilor, ci și contribuabililor care plătesc impozit pe profit sau celor care plătesc ceea ce se numește impozit specific (horeca, restaurante, etc).

In plus, se pot deduce si achizițiile de case de marcat din perioada anterioara, mai exact incepand din anul 2018, cand a devenit obligatorie dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, conform legislatiei fiscale.

Textul integral al legii poate fi consultat aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228375

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

0 Comentarii

Comentarii folosind contul de Facebook

Lasa un Reply


5 − = 4

false

false

false

false

false