Solutii de finantare pentru comercianti. Cum sa-ti dezvolti afacerea in retail

Solutii de finantare pentru comercianti. Cum sa-ti dezvolti afacerea in retail

Cum multi dintre clientii nostri isi dezvolta si diversifica activitatea – extinzandu-se, de exemplu, de la un magazin la o retea de retail – am stabilit un parteneriat cu Grenke, companie care acorda comerciantilor solutii de finantare. Cu peste 35 de ani experienta internationala, sedii in peste 31 de tari, peste 1300 de angajati si 550.000 contracte active, GRENKE ofera servicii de finantare, leasing si inchiriere de echipamente, servicii bancare si factoring – solutii care permit comerciantilor sa-si doteze magazinele cu echipamentele necesare pentru a functiona la standardele retailului modern. Curiosi cum puteti accesa astfel de servicii? Iata ce informatii am aflat pentru voi:

Ce avantaje ofera solutiile de finantare GRENKE?

  • Avans zero inca de la primul contract incheiat;
  • Chiria este in moneda euro si este integral deductibila in contabilitatea afacerii;
  • Clientii au intotdeauna acces la echipamente de ultima generatie fara a bloca capitalul companiei in achizitii cu valoare ridicata;
  • Este protejata bonitatea companiei, intrucat GRENKE nu lucreaza cu institutiile bancare;
  • Clientul are posibilitatea de a opta pentru un contract cadru de inchiriere, primind astfel conditii preferentiale pentru fiecare contract individual incheiat cu GRENKE.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca retailerii pentru a beneficia de finantare de la Grenke?

  • retailerul trebuie sa fie persoana juridica sau persoana fizica autorizata inregistrata in Romania;
  • valoarea echipamentelor pentru care se doreste finantare sa fie egala sau mai mare de 500 euro;
  • comerciantul sa trimita prin e-mail, maximum 5 documente scanate din care analistii Grenke pot intelege mai bine afacerea  in cauza (lista completa pe site-ul Grenke).

Odata bifate aceste conditii, urmeaza un proces rapid de evaluare, in care vi se vor solicita doar documentele absolut necesare, gestionate digital, pe portaluri cu acces securizat disponibile deopotriva partenerilor si clientilor companiei.

Finantarea nu este insa suficienta pentru a avea succes pe o piata super-competitiva, cum este cea a retailului modern. Iata ce alte provocari si oportunitati trebuie sa aveti in vedere cand va faceti planul de actiune:

„In ultimii ani, piata romaneasca de retail a inregistrat cele mai mari cresteri din regiune, iar in 2017 cifra de afaceri a crescut cu peste 11,4% fata de 2016 – crestere impulsionata atat de puterea sporita de cumparare a romanilor, cat si de strategiile marilor retaileri. Actiunile intreprinse de marii jucatori impun insa noi standarde, precum si un alt ritm cu care ceilalti trebuie sa tina pasul pentru a se mentine competitivi pe piata. De exemplu, compania Farmec a investit, in 2017, 650.000 euro in retehnologizarea si modernizarea proceselor de productie.

O alta serie de provocari – ramane de vazut daca si oportunitati – vine din zona politicilor financiare aplicate la nivel national, care, considerand schimbarile pe care le atrag, pot stimula sau, dimpotriva, stagna avantul marilor retaileri”, precizeaza dl. Bratu Alexandru reprezentant GRENKE.

Asadar, daca aveti planuri de dezvoltare, retineti si optiunea de a accesa solutii de finantare adaptate afacerii voastre. Va dorim mult succes si spor la vanzari!

Despre Autor

Specialist PR & Marketing Magister Software

false

false

false

false

false