Claudia
Magister Software produce EuroLiteraTur
24 noiembrie 2004

EuroLiteraTur este o expozitie literara itineranta de anvergura europeana realizata exclusiv prin mijloace electronice digitale.
Scopul expozitiei este sa arate o scurta sinteza a literaturii europene, organizata cronologic care va prezenta principalele etape de evolutie ale literaturii europene, fiecare epoca fiind reprezentata de anumite curente si un numar de autori.

Proiectul intentioneaza sa promoveze valorile literare culturale europene prezentand: fotografii (de autori, carti, manuscrise), inregistrari audio si video (filme, interviuri, recitaluri de muzica si poezii, reprezentatii teatrale), carti electronice. Proiectul implica o viziune moderna de design si o abordare multilingvistica, folosind exclusiv un sistem de tehnologie digitala multimedia.
Expozitia itineranta multimedia va fi accesibila de pe sisteme touchscreen care vor prezenta o enciclopedie multimedia interactiva, continutul interactiv fiind apoi proiectat pe ecrane de dimensiuni mari.

Proiectul cultural este organizat de Muzeul Literaturii Romane si finantat de catre Comisia Europeana, destinat a fi prezentat in 6 orase europene: Atena, Bucuresti, Lodz, Praga, Roma, Zaragoza in 8 limbi.
Magister Software ii revine responsabilitatea de a co-organiza si a implementa proiectul prin furnizarea unor solutii software si hardware:

  • crearea unor solutii prototip software si hardware;
  • crearea unei interfete grafice a expozitiei interactive multimedia si asigurarea suportului tehnic: sisteme infotouch, proiectoare video;
  • transpunerea expozitiei in mod virtual, crearea si promovarea unui site web al proiectului.

Magister Software va avea o implicare specifica si esentiala in designul si implementarea proiectului, colaborarea si definirea conceptului general al proiectului: sa asigure realizarea proiectului si coordonarea lucrarii. In calitatea sa de institutie multimedia, Magister Software trebuie sa furnizeze o solutie software capabila sa asigure buna desfasurare a proiectului.

Ceea ce este deosebit in acest proiect e anume modalitatea de abordare in 8 limbi diferite (engleza, franceza, romana, spaniola, italiana, ceha, polona, greaca) precum si modalitatea de expunere a ideilor prin mijloace noi, neconventionale. Ideea principala este ca informatia trebuie sa poata fie usor de accesat. Magister Software a autorizat pentru acest eveniment cultural multimedia cea mai noua tehnologie Microsoft, dotNet, informatia fiind stocata intr-o baza de date Microsoft SQL Server. Datorita versatilitatii platformei, actualizarea continutului in limbile tarilor participante se va efectua prin internet, direct in limba materna a fiecarui editor.

In cooperare cu Muzeul Literaturii Romane, coordonatorul si partizanul acestui proiect, Magister Software va produce una dintre cele mai deosebite enciclopedii literare realizate pana acum in Romania.
Odata cu finalizarea acestui proiect, enciclopedia va fi disponibila si in format web standard pentru vizitatorii online pe site-ul www.euroliteratur.ro.

0 Comentarii

Categorie: Știri
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!