Diana Ionescu
SmartCash ANAF Connector pregătit pentru e-Factura B2C: Obligatoriu din 2025
5 iulie 2024

SmartCash ANAF Connector este pregătit pentru noile cerințe e-Factura B2C, devenind obligatoriu din 2025 pentru majoritatea contribuabililor.

Obligativitatea de folosire a sistemului e-Factura s-a extins și pentru relația business to consumer (B2C), printr-o ordonanță publicată în Monitorul Oficial. Mai precis, folosirea e-Factura pentru facturile emise în relația B2C este opțională în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024. Ulterior, de la 1 ianuarie 2025, folosirea sistemului în relația B2C devine obligatorie pentru majoritatea contribuabililor.

Anticipând aceste schimbări, engine-ul de schimb de date cu autoritățile fiscale, denumit SmartCash ANAF Connector va putea fi utilizat si pentru facturile emise în relația B2C incepand cu urmatoarele versiuni ale solutiei SmartCash RMS.

Conform OUG nr. 69/2024, publicata vineri 21 iunie 2024, în Monitorul Oficial, relația B2C este definită în felul următor: „tranzacția având ca obiect execuţia de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii dintre un operator economic – persoană impozabilă stabilită în România (…) și o persoană neimpozabilă”. Totodată, este precizat că livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate către o persoană fizică ce se identifică, în relația cu furnizorul/prestatorul, prin codul numeric personal se consideră efectuate în relația B2C.

Important! Dacă nu vor folosi e-Factura în relația B2C, operatorii economici vor risca, de asemenea, amenzi între 1.000 și 10.000 lei (în funcție de categoria contribuabilului). Amendarea se face pentru una sau mai multe facturi al căror termen-limită de transmitere în sistemul e-Factura intervine în cursul unei luni calendaristice. Sancțiunile sunt valabile deja pentru relația B2B.

Avantajul SmartCash ANAF Connector de la Magister

Alegând soluțiia SmartCash ANAF Connector de la Magister, beneficiati de o platformă de facturare în relația ANAF e-factura B2B și B2C sigură, automată și optimizată pentru toate procesele interne, garantând o eficiență maximă.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!