Claudia
EuroLiteraTur, un proiect cultural multimedia conceput de Muzeul National al Literaturii Romane si produs de Magister Software
26 februarie 2005

Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti organizeaza, incepand cu 15 februarie 2005, EuroLiteraTur, cel mai important eveniment cultural multimedia de anvergura europeana.

Organizata de Muzeul National al Literaturii Romane si finantata de catre Comisia Europeana, expozitia urmeaza a fi prezentata in 6 orase europene: Bucuresti, Atena, Lodz, Praga, Roma, Zaragoza, in 8 limbi: engleza, franceza, romana, ceha, italiana, spaniola, greaca, polona.

Magister Software a avut o contributie hotaratoare la realizarea acestui proiect, fiind compania careia i-a revenit responsabilitatea de a implementa solutia tehnica interactiva. Infrastructura de prezentare include 3 sisteme de tip kiosk touchscreen de ultima generatie, dotate cu extensii multimedia audio-video. Prin intermediul unor video-proiectoare, continutul afisat este prezentat pe ecrane panoramice, astfel incat intreg publicul vizitator sa intre in atmosfera expozitiei.

Infrastructura IT utilizata include un server central pe care ruleaza un sistem de operare Windows 2000 Server. Baza de date a expozitiei este sustinuta de un server Microsoft SQL Server, si contine peste 8000 de pagini, in 8 limbi europene. Pe langa articole, serverul central gazduieste peste 78 carti electronice, aproximativ 100 de secvente video si 200 de secvente audio. Intreg continutul multimedia este optimizat pentru distributie catre un numar mare de utilizatori prin intermediul tehnologiei de streaming integrata in serverul web Internet Information Server.

Aplicatiile software si interfetele interactive sunt realizate folosind tehnologia Microsoft C# .Net – aspx, obtinind astfel o flexibilitate crescuta a informatiilor afisate si un aspect cu o grafica extrem de evoluata. Pe langa aceste caracteristici solutia se remarca prin viteza extrem de mare de prezentare a datelor, atat a celor statice, cat mai ales a continutului multimedia (secvente video, audio, muzica de fundal sau animatii).

Datorita platformei utilizate, produsul software obtinut este capabil sa sustina expozitii interactive de dimensiuni mult mai mari, prin adaugarea mai multor puncte de prezentare conectate la acelasi server de distributie de continut.
Fiind una dintre primele case software din Romania care a dezvoltat interfete touchscreen pentru prezentari interactive, pe baza experientei acumulate, Magister Software a avut o implicare esentiala in designul si implementarea proiectului, in definirea conceptului tehnic, in coordonarea tehnica a colectivelor internationale de editori, asigurand finalizarea proiectului in timp scurt si intr-un mod eficient.

Programul expozitiei:

Pe data de 15 februarie 2005 orele 12:00 va avea loc o conferinta de presa, sustinuta de persoanele implicate in realizarea proiectului.
La orele 17:00 va avea loc deschiderea oficiala a expozitiei EuroLiteraTur la care vor participa oficialitati din partea tuturor institutiilor care au sprijinit moral sau financiar acest proiect, printre care: Presedintia, Primaria Municipiului Bucuresti, ambasade, furnizori de software si echipamente. Expozitia va fi permanenta si va putea fi vizitata in fiecare saptamana de marti pana duminica intre orele 10 – 18. Accesul este liber.

Proiectul cultural multimedia EuroLiteraTur are o importanta deosebita pe plan cultural international, impunandu-se prin mijloace specifice si ultramoderne de prezentare si prin concept, fiind prima expozitie de acest gen din Europa.
(Autor: Stela Stratan)

0 Comentarii

Categorie: Evenimente

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!