Diana Ionescu
Facturarea electronică în România: Schimbări majore și impactul lor
5 septembrie 2023

Cum se transformă facturarea în 2024 și ce înseamnă asta pentru afacerea ta?

În webinarul găzduit de EY România, a fost discutată evoluția facturării electronice în România. Comisia UE a publicat în noiembrie 2021 propunerea pentru acordarea unei derogări privind e-Factura.

În iulie 2023, România a primit această derogare pentru implementarea facturării electronice generalizate. Acest lucru presupune că, din ianuarie 2024, facturarea electronică va deveni obligatorie în România, cu tranzacții B2B și B2G realizate prin platforma RO e-Factura.

În cadrul webinarului, au fost de asemenea comparate practicile facturării electronice din alte state membre UE, inclusiv Germania, Italia, Franța și Polonia. A fost evidențiat faptul că e-Factura reprezintă singurul document original în unele țări, în timp ce în altele, cum ar fi România, se prevede și raportarea datelor din facturi. Rezultatele unui studiu realizat de EY în iunie 2023 au fost prezentate, arătând că 68% dintre respondenți nu se simt pregătiți pentru aplicarea facturării electronice din ianuarie 2024. De asemenea, majoritatea respondenților consideră că un interval rezonabil de conformare pentru noile reglementări ar fi între 6 luni și 2 ani.

SmartCash ANAF Connector ramane soluția digitală pentru e-Factura 2024

Anticipând aceste schimbări, Magister a dezvoltat și lansat engine-ul de schimb de date cu autoritățile fiscale, denumit SmartCash ANAF Connector. Acest instrument avansat procesează în mod automat toate documentele relevante emise în sistem și le transmite direct în platformele e-Factura și e-Transport, asigurând astfel conformitatea și eficiența proceselor. Mai mult, SmartCash ANAF Connector include un modul specializat de management al transportatorilor, esențial pentru gestionarea corectă a numerelor UIT. Pentru aprofundarea detaliilor tehnice și beneficiilor, Magister invită utilizatorii să acceseze acest articol.

0 Comentarii

Categorie: Blog | Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!