Diana Ionescu
Lanțul de magazine Plai Cash&Carry a deschis primul supermarket din România, la Brasov
18 februarie 2022

Distributie si retail Cash&Carry cu solutia software SmartCash RMS

Inaugurarea noului magazin de tip cash&carry a avut loc astazi, 18 februarie 2022, la Brașov. Cu o experienţă de mai bine de 10 ani în industria de distribuţie şi retail din Spania, antreprenorii Robert Preda și Ilona Balogh au deschis la Braşov un magazin sub brandul Plai Cash & Carry. Amplasat pe strada Poienelor 7C, în partea de sud a municipiului Braşov, magazinul Plai Cash & Carry se pozitioneaza în zona parcului industrial Roman, si are o suprafaţă totala de vânzare de aproximativ 3.000 de mp.

100% Românesc: Produse românesti | Solutie software româneasca | Actionariat român

Retailer-ul român detine un sortiment de produse format din 12.000 – 15.000 de articole, achiziționate cu preponderenţă din România, direct de la furnizorii consacraţi în segmentul FMCG. In viitor, antreprenorii îşi doresc să aducă la raft şi produse alimentare din Spania, la preţuri competitive.

Magazinul Plai Cash&Carry a avut nevoie de o investiție de două milioane de euro și are aproximativ 50 de angajați. Acesta se adresează atât revânzătorilor, cât şi persoanelor fizice.Tranzacția pentru spațiul detinut, a fost efectuată în noiembrie 2020 cu lucrările de amenajare demarate in 2021.

Mulțumită funcționalităților sale orientate spre vânzarea ultrarapidă și a soluției mobile integrate, pe linia celor 8 case de marcat disponibile in magazin ruleaza solutia SmartCash RMS.

Aplicația BI de ultimă generație Smartcash HQ Licenta Businesss pentru formatele cash&carry, impreuna cu extensiile SmartCash Fidelity (destinate fidelizarii clientilo), permit politici de fidelizare prin acordarea de discount fix si bonificare mixta progresiva.

Orice format comercial precum Plai Cash&Carry Orice poate include atat magazine clasice, cât și unul sau mai multe magazine online. De aceea, clientul a optat si pentru implementarea platformei Smartcash Everywhere Rest Server E-commerce API  pentru interfata cu aplicatii terte.

Cu ajutorul aplicatiei SmartCash Mobility, clientul Plai Cash&Carry va reduce considerabil timpul necesar pentru efectuarea receptiilor. Inventarierea, recepția sau returul, sau procesarea comenzilor de livrare ori etichetarea produsele de pe raft sunt doar cateva aplicații practice ale soluției Mobility.

Echipamentele hardware de inalta clasa, solutia SmartCash RMS de analiza si fidelizare, ruleaza pe acelasi server marca Dell PowerEdge T40. Eficient si fiabil in consolidare, stocare si partajarea fisierelor serverul permite accesul concomitent, de la distanta, pentru un numar de 5 utilizatori.

O afacere cash&carry cu depozite, distribuție și magazine cu produse românești

Ilona Balogh împreună cu soţul său deţin compania Much More Market ES. Compania, important jucător distribuie produse alimentare românești pentru piețele din Spania și Germania. Totodata compania este și una din cele mai mari companii de distribuție a produselor românești din diaspora.

Am intenționat să deschidem primul magazin din România la București dar era destul de complicat și nici nu am găsit un spațiu care să ne convină. Avem platformele logistice la Oradea, de unde facem export, și am decis că este optim să avem un magazin undeva între București și Oradea, iar cel mai optim era în centrul țării, deoarece lucrăm cu produse perisabile și aprovizionarea se face ușor. Atuul nostru sunt prețurile bune, varietatea și acest concept de cash & carry. Avem produse din toate gamele și încercăm să oferim de toate”, a adăugat Ilona Balogh pentru cotidianul BizBrasov.

Cei doi antreprenori romani au construit în Spania o afacere cu depozite, distribuție și magazine cu produse românești. Afacerea se ridică la 30 de milioane de euro. Acesta este primul magazin din țară, iar investitorii vor ca apoi să se extindă în Germania și Anglia.

Este un concept nou și vrem să lucrăm foarte mult cu producătorii mici. Avem și vitrină asistată și zona cu produse de brutărie. Sperăm ca prețurile să fie atractive, mai ales că există posibilitatea achiziției de produse la bucată, dar și en-gros, la un preț mai avantajos”, a precizat Ilona Balogh, CEO Plai Cash & Carry.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!