Claudia
Ordonanta 47 privind modificarile pentru AMEF-euri
20 septembrie 2007

In legatura cu modificarile survenite prin Ordonanta nr. 47 va aducem la cunostinta urmatoarele:
Nu sunt necesare modificari in functionalitatea programului pentru a permite satisfacerea noilor reguli. Pentru indeplinirea cerintelor suplimentare introduse de Ordonanta 47, trebuie insa se efectuati o serie de noi operatiuni la care nu erati obligati pana acum:
a) Conform Art. 5, alin. 3, litera ”e”, sunteti obligati de acum incolo sa introduceti la inceputul fiecarei zile in memoria aparatului electronic fiscal soldul initial, respectiv monedele si bancnotele divizionare, necesare pentru a da restul clientului. Operatia se desfasoara folosind functia “sume sertar”, „adaugare/scoatere din sertar” – functie ce permite incarcarea cu numerar a sertarului electronic cu sumele suplimentare celor incasate prin bonuri fiscale. Operatia e disponibila in interfata de “log on” si trebuie efectuata la fiecare inceput si sfarsit de zi. De retinut ca dupa efectuarea raportului “z” valoarea sertarului este din nou adusa la zero, incarcarea cu numerar fiind efectuata inainte de deschiderea zilei de lucru.
b) In ceea ce priveste sumele personale detinute de angajati, ce trebuiesc inregistrate, va sfatuim sa creati un registru intern in care sa tineti evidenta acestor sume pe baza de semnatura.
c) Un lucru pozitiv introdus de noile reglementari prin abrogarea aliniatului 10, Art. 4, este faptul ca nu mai sunteti obligati sa depuneti in fiecare luna raportul periodic al memoriei fiscale pentru luna in curs.

0 Comentarii

Categorie: Știri
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!