Claudia
Aplicatia EuroLiteraTur, creata de Magister Software, a fost prezentata la Roma
23 martie 2005

Situat pe malul raului Tibru, orasul Roma are o istorie bogata fiind de-a lungul secolelor capitala republicii romane, a imperiului roman si a Italiei moderne. Fiind una dintre cele mai vechi locatii din lume, Roma a constituit dintotdeauna o atractie pentru turisti si pentru cei pasionati de istorie si arta.

Fenomenul EuroLiteraTur s-a regasit cu usurinta in aceasta albie de istorie si cultura, fiind un teren propice pentru desfasurarea unui eveniment de o asemenea anvergura. Expozitia a avut loc la Roma intre 15 si 19 martie 2005, in cartierul via Fratini, in incinta enotecii regionale Palatium, in apropierea Pietii Spaniei (Piazza di Spagna), zona centrala a orasului.

Initiativa celor de la Coline Romane (organizatie culturala si de turism) e laudabila, ei s-au ocupat de organizarea expozitiei la Roma, care a fost pregatita sub patronatul presedintiei Italiei, cu sprijinul municipalitatii si sustinerea unor oficialitati din viata culturala si politica din Roma.

Enoteca Palatium este o locatie bine cunoscuta pentru oamenii de cultura din regiune, fiind locul de desfasurare a unor conferinte, si expozitii culturale. Printre invitatii de seama s-au numarat presedintele facultatii de litere al universitatii Tor Vergata, Franco Salvatori, reprezentanti ai conducerii regiunii Lazio, oaspetii din Romania, presedintele Coline Romane. La deschiderea oficiala a expozitiei precum si la conferinta de presa au participat elevi si studenti.

In timpul conferintei de presa oaspetii au prezentat aplicatia, au vorbit despre importanta proiectului la nivel european. Solutia oferita de Magister Software este aplicabila la nivel international datorita interfetei multilingve. Aceasta perspectiva a dat nastere unor noi idei de implementare. Astfel, discursurile organizatorilor au venit in sprijinul ideii de globalizare a unor intentii culturale similare pe viitor, si au adresat tuturor invitatia de a participa la expozitie si de a descoperi unicitatea acestei viziuni asupra literaturii europene din toate timpurile.

Intr-adevar reactia publicului a fost neasteptata, ba chiar exploziva. Vizitatorii au fost fascinati de multiplele posibilitati oferite de aplicatia EuroLiteraTur, impresionati de volumul de munca depus de parteneri pentru crearea ei, care a luat proportiile unei adevarate enciclopedii electronice. Ideea unei expozitii literare si multimedia in acelasi timp a placut si cu siguranta va continua cu ocazia altor proiecte culturale europene – aceasta a fost o parere unanima exprimata de cei prezenti la eveniment.

Organizatorii, partenerii romani de la MLR si Magister Software au fost felicitati, primind in dar chiar o telegrama de felicitare din partea presedintelui republicii Italia, care nu a putut asista la eveniment. Cele mai importante ziare din Roma au salutat evenimentul a doua zi, dedicandu-i articole importante. Dvd-uri cu EuroLiteraTur vor fi distribuite in numeroase scoli si universitati italiene cu ajutorul organizatiei Coline Romane. Studentii prezenti la eveniment au declarat ca informatia prezentata de EuroLiteraTur va contribui foarte mult la sporirea cunostintelor lor despre autorii europeni.
Conferinta de presa si deschiderea oficiala a expozitiei au fost urmate de un dineu special cu participarea acelorasi invitati.

In ciuda unor dificultati de ordin tehnic atestate cu o zi inainte de deschiderea expozitiei, acestea au fost rezolvate imediat de echipa Magister Software, prezenta la eveniment in vederea instalarii aplicatiei asigurand si asistenta tehnica necesara pe parcursul primelor doua zile ale EuroLiteraTur la Roma.

Dupa Bucuresti, Atena si Zaragoza, se poate spune ca EuroLiteraTur la Roma a fost un succes mare, un eveniment inedit, prilej de reuniune a partenerilor din tarile participante la proiect si prilej de bucurie pentru iubitorii de arta si tehnologie moderna deopotriva.   (Stela Stratan)

Arhiva foto a evenimentului…

 

0 Comentarii

Categorie: Evenimente
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!