Claudia
EuroLiteraTur, succes de ultima ora in Polonia, la Lodz
3 aprilie 2005

Łódź este un oras prietenos si ospitalier. Pentru multe secole acesta a fost considerat doar un important centru industrial, dar astazi situatia e cu totul alta daca remarcam arhitectura sa deosebita si peisajul cultural. Important centru cultural, stiintific, educational si medical, orasul se poate mandri cu centrele sale universitare, 11 la numar si cu vechea scoala de cinematografie.
Fiind al doilea oras ca marime si ca importanta economica, “micul Manchester” a ales sa fie reprezentantul proiectului cultural european EuroLiteraTur in Polonia.

Expozitia multimedia a fost organizata de catre departamentul de proiecte europene din cadrul Academiei de Stiinte Umanistice si Economice, condus de Joanna Szczecinska, coordonatoarea proiectului in Polonia. Aceasta universitate privata numara peste 2000 de studenti iar departamentul de proiecte conduce la ora actuala peste 60 de proiecte europene.

Partenerii nostri din Polonia s-au implicat cu adevarat in pregatirea expozitiei EuroLiteraTur asigurand necesarul pentru instalarea cu succes a aplicatiei si ocupandu-se si de promovarea evenimentului printre tineri.

Desfasurat la inceputul lunii aprilie 2005, EuroLiteraTur a coincis cu inca doua expozitii de pictura prezentate de studenti ai universitatii, iar combinatia a fost cu atat mai placuta pentru vizitatori, in mare parte studenti, care au admirat tehnologia moderna si arta contemporana deopotriva.

Aplicatia creata de Magister Software si-a dovedit eficacitatea si de data aceasta adaptandu-se cu usurinta conditiilor oferite la Lodz. Structura expozitiei include un sistem de 3 ecrane touch si 3 ecrane plasma, 3 calculatoare client si un server pe care este instalata aplicatia EuroLiteraTur. Structura sistemului si asezarea calculatoarelor sunt similare cu cele de la Atena.

Expozitia s-a bucurat de un real succes la Lodz, scopul evenimentului fiind atins din prima zi: atragerea interesului tinerilor pentru aplicatia noastra si descoperirea valorilor literare europene prin mijloace ultra-moderne. Studentii au constituit auditoriul de baza al EuroLiteraTur la Lodz, urmand ca in urmatoarele saptamani grupuri de elevi polonezi sa viziteze expozitia.

Delegatia romana a inclus organizatori de la Muzeul Literaturii Romane si Magister Software, care au fost prezenti la eveniment in vederea instalarii si pregatirii sistemului spre vizionare.

Magister Software, compania care a creat aplicatia software pentru proiectul european EuroLiteraTur, se bucura pentru succesul obtinut in cele 5 tari europene unde expozitia multimedia a fost deja prezentata (Romania, Grecia, Spania, Italia, Polonia). Organizatorii proiectului, Muzeul Literaturii Romane si Magister Software se pregatesc de o deplasare in Cehia in vederea desfasurarii EuroLiteraTur la Praga, in perioada imediat urmatoare.    (Stela Stratan)

Arhiva foto a evenimentului…

 

0 Comentarii

Categorie: Evenimente
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!