Claudia
Lansare EuroLiteraTur in Zaragoza, Spania
19 martie 2005

Zaragoza, capitala regiunii Aragon si cel mai important oras din valea Ebro, cu o indelungata si frumoasa traditie culturala, a fost gazda expozitiei europene multimedia EuroLiteraTur pe pamant spaniol. Este un oras foarte frumos si linistit, cu multe cladiri vechi. Strazile Zaragozei parca isi pastreaza inca alura trecutului, palatele sale mai miros inca a mauri.

Evenimentul a constituit prilej de bucurie pentru literatii din aceasta parte a lumii, care au descoperit la randul lor proiectul nostru inedit, l-au explorat si l-au laudat. Expozitia se desfasoara intre 8 si 13 martie 2005, la Centrul de Istorie din Zaragoza (Centro de Historia de Zaragoza). Situata in partea centrala a orasului, in plaza San Augustin, fosta manastire, biblioteca apoi muzeu, cladirea ne uimeste printr-o combinatie de arhitectura veche la exterior si un design modern in interior. Centrul a fost proiectat ca fiind un nucleu de informatie istorica prezentata intr-un mod inovativ, interesant, tinzand a devini un punct de referinta pentru patrimoniul Zaragozei. Aici se desfasoara anual conferinte, simpozioane, congrese, evenimente culturale datorita spatiului oferit si decorului deosebit.

Inca o data produsul Magister Software si-a dovedit eficacitatea datorita adaptabilitatii in orice conditii. Sistemul EuroLiteraTur a fost transportat, instalat si prezentat in Zaragoza de catre echipa noastra. Delegatia din Romania a inclus membri ai Magister Software si ai Muzeului National al Literaturii Romane, ajunsa cu o zi mai devreme pentru a pregati ultimele detalii.

Colaborarea cu partenerii spanioli a fost de bun augur. La fel ca si in cazul editiilor de la Bucuresti si Atena, expozitia a inregistrat un adevarat succes. Spatiul larg de prezentare, luminile, decorul, Info Touch-urile si videoproeictoarele au creat atmosfera unui important eveniment cultural modern inedit, prilej de reuniune pentru cei invitati si nu numai. Reactia publicului a fost una de entuziasta, gratie originalitatii aplicatiei.

Editia din Zaragoza a fost pregatita de catre echipa de la MT Education y Formation care se ocupa de majoritatea proiectelor educationale din oras, in colaborare cu Primaria Zaragoza.

Totul a inceput cu o conferinta de presa intr-un dintre salile Centrului de Istorie, la care au participat reprezentanti mass-media locali, oficialitati din conducerea regiunii printre care si d-nul Miguel Anghel Gargallo Lozano de la Primaria Zaragoza si oaspetii de onoare – partenerii din Romania si din celelalte tari participante la proiect. A urmat deschiderea oficiala a expozitiei si prezentarea proiectului.

Evenimentul a avut un ecou puternic la nivel de mass-media, expozitia fiind anuntata in cele mai importante ziare locale, in consecinta un public destul de numeros a asistat la deschiderea expozitiei. Cateva mii de vizitatori, in mare parte elevi si studenti, sunt asteptati la sediul Centrului de Istorie din Zaragoza pentru a vedea expozitia multimedia EuroLiteraTur. In primele zile grupuri numeroase de elevi au vizitat deja expozitia impreuna cu profesorii, accesand aplicatia si organizand chiar discutii pe baza informatiei urmarite pe ecrane.

Partenerilor romani le-au fost adresate numeroase aprecieri si multumiri pentru conceptul si realizarea proiectului, iar oficialitatile locale au venit cu ideea transformarii in viitorul apropiat a expozitiei din Zaragoza intr-una permanenta.      (Stela Stratan)

Arhiva foto a evenimentului…

 

0 Comentarii

Categorie: Evenimente
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!