Diana Ionescu
SmartCash RMS, implementat 100% remote in magazinul propriu operat de Fermele Ecologice Silvania
20 februarie 2023

Compania Fermele Ecologice Silvania beneficiaza de o implementare SmartCash RMS 100% remote in magazinul de desfacere a produselor marca proprie

Fermele Ecologice Silvania sunt o cooperativă agricolă de productie din Nordul Transilvaniei care cultivă peste 2200 hectare de teren ecologic. Compania produce hrană pentru cele peste 1200 de văcuțe de lapte iar pentru obținerea celor mai bune furaje produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui precum și ulei ecologic.

Lactatele ecologice Bioforia sunt exclusiv BIO, pe întregul lanț de producție. Cooperativa cultivă doar plante BIO, îngrijesc numai animale BIO, procesează şi ambalează exclusiv produse BIO. Fără compromisuri.

Compania a demarat investitia intr-un abator propriu si o carmagerie şi au venit pe piaţa locală cu produse din carne de vită eco­logică ambalate. Aceasta detine rasele Holstein şi Bălţata Românească, autohtonă, mixtă iar produsele din carne provin din aceasta. O parte din laptele obtinut este procesat si vandut sub forma de unt, telemea, brânză proaspătă, smântână, lapte proaspăt dar şi produse precum chefir, sana sau lapte bătut.

Bioforia – magazin de desfacere a produselor marca Fermele Ecologice Silvania

Produsele vândute sub brandul Bioforia sunt disponibile in marile reţele de magazine internaţionale în Bucureşti şi zona de nord a Transilvaniei, dar şi în băcăniile din Bucureşti, Cluj sau Oradea şi printr-o reţea de vânzări online.

Anul acesta compania a decis implementarea solutiei SmartCash RMS in magazinul individual de desfacere aflat in judetul Salaj, Sat Criseni. Comerciantul a ales pentru gestiune si vanzare produse, in magazinul Bioforia, o soluție software modernă, extrem de flexibilă si ușor de utilizat.

Solutia SmartCash RMS a fost implementata 100% remote in magazinul Bioforia, avand ca scop automatizarea activitatii comerciale si a proceselor de vanzare si gestiune a stocului. Solutia sofware implementata, de tip monopost, pe o singura statie, asigura toate operatiile specifice de intretinere a magazinului: aprovizionare, gestiune, raportare, miscari de stoc etc. Zona front-office a magazinului specializat este dotata cu echipamente specializate, sprijinind vânzarea fluidă prin sisteme POS cu display touchscreen si imprimanta fiscala.

Toate echipamentele hardware au fost interconectate cu ajutorul aplicației software SmartCash RMS, in urma implementării soluției.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!