Diana Ionescu
Standard Exim a ales solutia profesionala SmartCash HQ pentru supermarketul din Constanta
28 februarie 2023

Supermarketul Standard Exim din Constanta a ales solutia profesionala SmartCash HQ

Tot mai multi comercianti din Constanta aleg sa-si eficientizeze afacerea cu solutii SmartCash RMS.

Un exemplu este Standard Exim din Constanta, care foloseste atat in supermarket, cat si in centrala de magazin a acestuia, noua platforma de management pentru retail SmartCash HQ. Comerciantul a ales sa faca tranzitia de la alta solutie software la SmartCash HQ pentru o performanta sporita, motivul pentru care o folosesc in mod curent sute de supermarketuri din România.

De mare ajutor pentru managementul Standard Exim este si faptul ca noua solutie pentru centrala de magazin poate gestiona volume mari de date intr-o interfata unificată. Aplicatia pune instantaneu la dispozitia clientului toate detaliile, ajutandu-l astfel sa ia rapid decizii documentate.

Iată, așadar, de ce se impunea implementarea unei soluții de management adaptate la specificul Standard Exim, care să fie deopotrivă robustă, cât și flexibilă și scalabilă, pentru a susține dezvoltarea rețelei.

Rapoarte in timp real cu Smartcash Everywhere și din Smartcash Oxygen

Rapoartele din Smartcash Everywhere și din Smartcash Oxygen Small Business ofera in timp real o analiza corecta si completa asupra activității din centrala si a performanței magazinului – aspect esential pentru orice comerciant care trebuie sa tina in echilibru relatia cu furnizorii, angajatii, cu institutiile statului etc., aspectele legate de stoc si aprovizionare, gradul de satisfactie a cumparatorilor si multe altele.

Cu ajutorul componentei Everywhere Standard, toate magazinele din rețea pot schimba date in timp real între ele, asigurând astfel funcții precum sincronizarea stocului real din rețea, centralizarea vanzarilor instantanee din magazine fara timpi morti, validarea centralizată a instrumentelor virtuale de plată etc.

Plug-in SmartCash specializat pentru exportul datelor contabile către SAGA

Exportul datelor contabile catre SAGA, cea mai raspandita solutie software pentru contabilitate din Romania, se realizeaza prin activarea plug-in-ului SmartCash specializat. Acesta asigura raportarea datelor colectate in timp real din magazine catre contabilitatea operata cu SAGA.

Pentru vizualizarea diferitelor rapoarte despre clienti, furnizori, intrari, iesiri si note contabile, Standard Exim a solicitat activarea plug-in-ului pentru exportul si importul datelor in SAGA.

Inventariere in timp real cu SmartCash Mobility

Gama variata de produse din supermarket se diversifică în permanență, odată cu dinamica ofertelor. De aceea, Standard Exim a optat si pentru componenta SmartCash Mobility. Instalata in back-office, aceasta utilizeaza pentru inventariere terminalul mobil de ultima generatie iData K1s, proiectat pentru scanari complexe.

Cu ajutorul SmartCash Mobility, clientul obtine rapoarte in timp real despre stocuri, modificari de pret sau discounturi si poate realiza o comanda directa la raft.

Sincronizarea catalogului de produse cu articolele listate de METRO

Supermarketul Standard Exim a optat pentru cea mai rapida interfata automatizata de schimb de date cu furnizorul METRO, integrand complet interfata Web API, platforma logistica a METRO.

Sincronizarea automata cu portofoliul de produse METRO si receptia facturilor emise catre comerciant este asigurata prin integrarea cu API-ul METRO.

Receptia marfurilor se realizeaza prin intermediul unui asistent inteligent, care preia automat costurile pentru toate articolele, indiferent de modul de calcul al facturii.

Catalogul de produse se sincronizeaza cu articolele listate de METROU, dupa cum a dorit comerciantul. Acest proces este inglobat in managerul de procese automate SmartCash RMS si disponibil pentru toate versiunile SmartCash Shop si in SmartCash HQ Multistore. Pentru activarea acestui modul a fost achizitionata cate o licenta de utilizare SmartCash METRO Gateway pentru fiecare magazin.

Supermarketul Standard Exim dispune acum de o soluție completă de vânzare și gestiune de magazin, iar solutia SmartCash este integrată complet cu echipamente hardware specifice pentru retail.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!