Diana Ionescu
Cea mai eficienta unealta de securitate si prevenire a furtului din magazine
29 septembrie 2017

O veche zicala populara spune ca Paza buna trece primejdia rea ceea ce in cazul oricarui manager responsabil din retail s-ar traduce printr-o buna selectie a unor sisteme eficiente antifurt din magazine menite sa reduca pagubele cauzate de furturile intentionate.

Majoritatea comerciantilor care detin unul sau mai multe magazine de vanzare cu amanuntul in care sunt implicati oameni, marfuri si bani, se confrunta cu riscul de furt, o actiune care nu tine cont de tara, sex sau religie si necesita o permanenta activitate de preventie din partea unui manager responsabil.

Sistemele Electronice Antifurt sunt folosite deja pe scara larga, in special in retail, in magazine de toate dimensiunile deoarece ofera o multitudine de functii, dand posibilitatea fiecarui comerciant sa aleaga exact solutia de care are nevoie. Fie ca este vorba despre un supermarket, sau despre un mini-market elegant-elitist care cauta un sistem care sa se muleze perfect pe aspectul interior si stilul propriu, tehnologia Electronic Articles Surveillance ce sta la baza portilor antifurt sau a etichetelor antifurt asigura supravegherea electronica a articolelor si s-a dovedit a fi cea mai eficienta unealta de securitate si prevenire a furtului.

Sistemele de porti antifurt protejeaza zona intre doua antene declansand o alarma cu semnal sonor si luminos in momentul in care un produs neachitat trece printre cele doua antene. Avantajul acestor sisteme antifurt, prevazut cu una sau doua antene, este constituit si de faptul ca sistemul poate fi ales in functie de tipul si designul magazinului dar si in functie de locul in care sunt amplasate in magazin.

Sistemul conceput pentru a fi amplasat la intrarea/iesirea din magazine sau in imediata apropiere a caselor de marcat, comunica cu etichetele antifurt flexibile sau detasabile, aplicate in functie de tipul de produs, pe suprafata acestuia sau chiar pe ambalaj. Produse precum imbracaminte, incaltaminte, bauturi, alimente, carti, pot fi protejate printr-o gama diversificata de etichete detasabile si autoadezive.

Diferenta dintre etichetele antifurt flexibile si etichete antifurt este aceea ca etichetele antifurt flexibile sunt lipite pe produse, etichetele antifurt detasabile sunt fixate pe produse cu ajutorul unui pin antifurt. Etichetele antifurt flexibile sunt consumabile (raman pe produs in stare dezactivata si dupa vanzare) iar etichetele antifurt detasabile sunt refolosibile (sunt scoase la momentul vanzarii produsului).

Etichetele flexibile si detasabile reprezinta cea mai eficienta solutie de protectie a marfurilor expuse. Pe langa inovatia tehnica a sistemelor antifurt acestea au si costuri scazute astfel incat fiecare comerciant care detine un magazin indiferent de dimensiunea acestuia, are posibilitatea sa instaleze acest sistem.

In functie de tipul etichetelor, cand produsele sunt achitate, se folosesc dezactivatoare sau detasatoare amplasate pe masa pentru casa de marcat. Produsul achitat este trecut ulterior peste aparatul care dezactiveaza eticheta, evitand astfel declansarea alarmei cand produsul trece printre portile antifurt.

Un magazin fara un sistem de securitate activa trebuie sa isi asume pierderi continuu. Cel mai sigur mod de a-i descuraja pe hoti este prezenta unui sistem de descurajare ce ofera o mare varietate de solutii antifurt de diferite tipuri, ce protejeaza stocul de marfa in timpul programului de functionare.

0 Comentarii

Trimite un Comentariu

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!