Diana Ionescu
Colectare descentralizata ambalaje si depozitare centralizata cu SmartCash RetuRO
26 aprilie 2024

SmartCash RetuRO oferă o soluție inovatoare pentru provocările din retail, permițând colectarea descentralizată și depozitarea centralizată a ambalajelor. Această caracteristică abordează limitările de stocare și ineficiențele operaționale întâmpinate de comercianți

În retail, astăzi, gestionarea eficientă a deșeurilor de ambalaje este esențială. In SmartCash RMS am introdus plug-in-ul SmartCash RetuRO, o soluție care simplifică și revoluționează procesul de returnare a ambalajelor pentru comercianți. La recentul eveniment Interactiv – Scenarii pentru viitor, desfășurat în Brașov, numeroși comercianți și-au exprimat preocupările privind stocarea pe termen lung a ambalajelor până la momentul colectării. SmartCash RetuRO abordează aceste probleme direct, oferind o soluție fără probleme și scalabilă, integrată cu tehnologia oferita de noua versiune SmartCash RMS.

Facilitarea colectării descentralizate a ambalajelor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale plug-in-ului SmartCash RetuRO este capacitatea sa de a facilita colectarea descentralizată a ambalajelor în punctele de vânzare. Într-un peisaj retail tradițional, colectarea și stocarea eficientă a ambalajelor pot deveni rapid probleme logistice semnificative, mai ales în locații cu spațiu limitat. SmartCash RetuRO abordează această provocare permitand comercianților să colecteze manual ambalajele în magazin, folosind saci de colectare care pot fi sigilați și depozitați temporar până la transferul lor în depozite centralizate.

Care sunt provocările Sistemului Garanție – Returnare în retailul independent și ce urmează?

Feliciu Paraschiv, Vicepreședinte ANCMMR și Director General Paco Supermarkets, a prezentat o serie de cifre punctuale referitoare la colectarea automată în cazul magazinelor mici și medii. Astfel, costul total pentru sistemul de colectare, instalare și transport este cuprins între 20.000 și 35.000 de euro, costul sacilor (1-7 euro/sac), costul rolei de hârtie (1,6 – 2 euro per rolă), servicii de raportare (10-30 euro pe lună), costuri per chioșc (3.000-7.000 euro).

„Este clar că opinia este polarizată despre SGR, mai ales că vorbim despre un sistem nou. Ne-am uitat pe consumatorii români: cunosc și au idee despre SGR, 96%, 70% au spus că este cel mai bun sistem de reciclare. Ținta de colectare pentru acest an este de 65%. În martie am colectat 80 de milioane de ambalaje, iar până la mijlocul lunii aprilie avem deja această cifră, creșterea este exponențială. Este nevoie de o perioadă de acomodare. Pasul principal va fi extinderea flotei de colectare a sacilor. Crește numărul persoanelor din locații pentru reducerea cozilor și a timpului de predare a ambalajelor”, a punctat Radu Pascu, Project&Commercial Manager RetuRO SGR, în cadrul panelului de discuții.

Depozitarea centralizată și optimizată a ambalajelor

Plug-in-ul SmartCash RetuRO, nu doar că rezolvă problema comercianților cu spațiului de stocare, ci beneficiază și de un sistem de depozitare centralizat eficient. În momentul în care depozitul ajunge să conțină minim trei saci de ambalaje, comerciantul poate solicita serviciului RetuRO să ridice sacii. Această metodă nu numai că optimizează costurile și timpul asociat cu gestionarea ambalajelor, dar și reduce amprenta ecologică a întregului proces.

Integrare perfecta cu SmartCash Everywhere

SmartCash RetuRO este perfect integrat cu SmartCash Everywhere, o suită de tehnologii tip web service care permite platformei SmartCash RMS să schimbe date în timp real nu doar cu aplicații terțe, ci și cu alte componente software ale suitei, instalate la distanță în rețeaua de magazine. Acest aspect asigură că toate ambalajele colectate sunt monitorizate și gestionate centralizat, oferind comercianților o vizibilitate completă și control asupra fluxului de ambalaje, de la colectare până la reciclare.

Beneficii operative și ecologice

Achizitionarea plug-in-ului SmartCash RetuRO aduce numeroase beneficii, nu doar în eficientizarea proceselor interne, dar și în contribuția la eforturile de sustenabilitate. Colectarea și reciclarea eficientă a ambalajelor nu doar că ajută la reducerea deșeurilor, dar și sprijină conformitatea cu reglementările ecologice din ce în ce mai stricte.

Integrarea SmartCash RetuRO în operațiunile de zi cu zi ale retailerilor reprezintă un pas semnificativ spre un viitor mai verde și mai eficient din punct de vedere operativ. Comercianții se pot aștepta la un proces simplificat de colectare și reciclare a ambalajelor, cu impact minim asupra operațiunilor lor curente și maxim asupra eficienței și sustenabilității.

Întrebări frecvente (FAQ)

  1. Ce necesită implementarea SmartCash RetuRO în magazinul meu? Implementarea necesită minima adaptare tehnică și poate fi realizată rapid, integrându-se ușor cu sistemele existente.
  2. Cum sunt afectate costurile operaționale prin utilizarea SmartCash RetuRO? SmartCash RetuRO reduce costurile legate de gestionarea deșeurilor și poate reduce taxele de reciclare prin eficientizarea întregului proces.
  3. Este necesar să am un spațiu de depozitare propriu pentru a utiliza SmartCash RetuRO? Da, este ideal să dispui de un spațiu unde să poți acumula minimul de saci necesar pentru colectare (trei saci), pentru a optimiza logistica și costurile.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!