Claudia
Expozitia europeana EuroLiteraTur cucereste Praga
14 aprilie 2005

Pentru cei mai multi turisti care viziteaza Cehia, “Orasul celor o suta de turnuri” – Praga, este fara indoiala cea mai mare atractie: un oras occidental, cosmopolit, cu un farmec si o frumusete aparte. Orasul de origine al lui Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak, Kafka, Jan Hus, este o marturie a stilului gotic, baroc, al timpului renasterii sau al artei moderne. Orasul muzicii si artei a devenit pentru cateva zile si orasul literaturii, gazda expozitiei noastre itinerante EuroLiteraTur, care se finalizeaza astfel, dupa multiple succese europene.

Expozitia a fost prezentata intre 11 si 15 aprilie la Biblioteca Nationala a Republicii Cehe, in anticamera unei sali de lectura, fiind astfel usor accesibila multimii de iubitori de literatura care isi petrec timpul zilnic in cea mai mare biblioteca din capitala. Aceasta locatie a avantajat mediatizarea evenimentului si prezenta multor vizitatori.

Din punct de vedere tehnic, structura expozitiei a inclus un sistem din 3 calculatoare si 3 monitoare touchscreen, precum si un videoproiector.

Asociatia ceha Tempo, cunoscuta in zona pentru organizarea mai multor proiecte culturale europene, s-a ocupat de pregatirea evenimentului la Praga. O delegatie din Romania, formata din reprezentanti de la Muzeul Literaturii Romane si Magister Software, s-a deplasat acolo in vederea pregatirii si participarii la eveniment.

Aplicatia noastra a perpetuat traditia EuroLiteraTur la Praga, atragand entuziasmul si admiratia vizitatorilor, care au explorat din plin universul literar european dintr-o perspectiva multimedia, asa cum n-au mai avut posibilitatea pana acum.    (Stela Stratan)

0 Comentarii

Categorie: Evenimente
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!