Diana Ionescu
Evolutie pozitiva a vanzarilor SmartCash RMS in zona de sud-est a tarii
19 ianuarie 2017

Anul 2016 a adus cresteri semnificative pentru comertul cu amanuntul din Romania. Conform datelor publicate de Ministerul de Finante si respectiv de Institutul National de Statistica, in primele 10 luni din 2016, retailul national a crescut cu 8%, comparativ cu aceeasi perioada din 2015, iar luna noiembrie a inregistrat un avans de 10,5% fata de noiembrie 2015.

Si in activitatea retelei nationale de parteneri Magister s-au resimtit efectele pozitive, crescand volumul de vanzari in toata tara. Pentru ca ne-am propus, in anul 2016, sa ne consolidam prezenta la nivel local, in anumite regiuni, cu predilectie sud-estul si nord-vestul tarii, ne-au depasit asteptarile. Drept dovada, pentru prima data in istoria premiilor Magister pentru partenerii certificati si dealerii autorizati SmartCash, in 2016 s-a clasat pe locul I partenerul din Maramures, Simon Electronics din Satu Mare.

Nici zona de sud-est nu s-a lasat mai prejos: in conditiile unei piete in crestere lenta, platforma software SmartCash Retail Management System a inregistrat anul trecut vanzari cu 10% mai mari decat in 2015 in judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. Tot mai multi dintre comerciantii mici si mijlocii din aceasta regiune si in special proprietarii de magazine, restaurante, cafenele si cluburi de pe litoral, fie independente, fie organizate in retea, au ales, in 2016, sa-si gestioneze si dezvolte afacerile cu ajutorul solutiilor integrate SmartCash Retail Management System – cel mai raspandit software specializat  pentru retail din Romania.

Totodata, datele prezentate in cadrul Intalnirii Partenerilor Magister din 12 noiembrie 2016, de la Paltinis, judetul Sibiu, arata ca, pe langa deja clasicele programe, esentiale intr-un proces riguros de management al magazinelor, precum SmartCash Shop si SmartCash POS, retailerii au optat si pentru implementarea solutiei Oxygen, primul software de business intelligence (BI) conceput special pentru afacerile de retail mic, mediu, cu unitati individuale sau retele de magazine.

Previziunile pe anii viitori sunt la fel de promitatoare pentru retailul din Romania: potrivit estimarilor specialistilor din Comisia Nationala pentru Prognoza, PIB-ul regiunii ar urma sa creasca de la 69,5 miliarde lei in 2014, la 88,8 miliarde in 2018, inregistrand astfel o crestere de 27%. In structura formarii PIB-ului regiunii se estimeaza ca, in 2018, cea mai importanta contributie va fi a Constantei, in cuantum de 35,6 miliarde, urmata de cele ale judetelor Galati (16,5 miliarde), Buzau (11,5 miliarde), Braila (9,6 miliarde), Vrancea (8,6 miliarde) si Tulcea (6,8 miliarde).

0 Comentarii

Trimite un Comentariu

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!