Diana Ionescu
Produsele Alka Group prezente pe 50 de pieţe, de pe cinci continente
24 iulie 2023

Povestea afacerii Alka – Made in Romania, continua cu SmartCash RMS pentru gestiune stocuri si vanzare

Daca iti plac gustarile dulci sau sarate pe care toti le „ronțăim” la munca, acasa sau in vacanta, cu siguranta iti sunt cunoscute produsele ALKA – prezente nu doar pe intreg teritoriul Romaniei, ci si peste hotare, in 50 de tari de pe cinci continente. Producatorul are in oferta diverse sortimente: prajituri dulci (Prajitura casei), biscuiti dulci (Biscuitii casei), napolitane (Alfers), snacks sarate (Toortitzi, Covrigeii casei), precum si cafea (Gold Mocca si Stretto). De asemenea, compania importa si distribuie produsele Chupa Chups si Mentos.

Recent, compania a inaugurat noua fabrica Alka din Ploiesti, care are o suprafata de 6.600 metri patrati construiti si un depozit cu o capacitate de produse finite de 4.000 de paleti. Inceputa in anul 2018, investitia de 25 milioane de euro s-a impartit intre corpul fabricii (4,2 milioane), depozit (2,8 milioane) si echipamentele de productie (18 milioane). In urma acestei modernizari, Alka poate produce peste 100 de milioane de pungi de snacks pe an. Dotarile din unitatile Alka includ si solutiile la cheie SmartCash RMS, deopotriva hardware si software.

Solutii moderne si echipamente performante pentru retail

Echipamentele de retail instalate la magazinul fabricii Alka din Ploiesti sunt:

  • case de marcat electronice fiscale
  • monitor Posiflex  de 10″
  • statia de lucru POS all-in one Magister XT-3315, care asigura eficienta si rapiditate in operatiunile de vanzare la casa de marcat.

In aceasta configuratie, sistemul POS all-in one Posiflex Magister XT-3315 este suportul ideal pentru rularea aplicatiilor moderne de vanzare SmartCash RMS. Alka utilizeaza solutia software SmartCash RMS inca din anul 2009. Odata cu noua investitie in fabrica de la Ploiesti, solutia instalata a fost extinsa si actualizata pentru a tine pasul cu modernizarea afacerii.

Investitia in solutii moderne pentru retail, incluzand echipamente performante si tehnologie software BI, ofera producatorului un control sporit asupra afacerii prin trasabilitatea totala in ceea ce priveste gestiunea si vizibilitatea asupra stocurilor, precum si operatiunile de vanzare din retea.

 „In 2022, grupul ALKA a inregistrat o cifra de afaceri de 381 milioane lei si are peste 900 de angajati, pozitionandu-se in top 3 jucatori in multe dintre segmentele in care activeaza. Grupul Alka a fost infiintat in 1994 ca investitie de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din Romania producatoare si distribuitoare de cafea macinata ambalata, vidata si in pliculete. De atunci, Alka a investit zeci de milioane de euro in tehnologie si in dezvoltarea productiei locale”, mentioneaza Retail FMCG. Mai multe informatii despre noua fabrica Alka puteti afla aici:

Ne mandrim ca avem oportunitatea sa contribuim, prin solutiile noastre, la dezvoltarea ALKA Group si ii dorim spor la vanzari si extindere savuroasa in continuare!

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!