Claudia Patrascu
Remarkt a introdus în hypermarketurile din Oradea și Arad primele 12 sisteme self checkout produse de compania Magister în România
9 octombrie 2021

Remarkt a introdus recent, în hypermarketurile sale din Oradea și Arad, primul sistem self checkout fabricat integral în România. Sistem self checkout produs de catre compania Magister

Lansat în premiera in luna martie a acestui an, sistemul self-checkout pentru magazine cu autoservire, Magister Easy CheckOut include componente și funcționalități de ultimă generație, intr-un design modular ce poate fi adaptat oricarui flux de ieșire din magazin.

Fabricat integral în România de compania Magister, sistemul vine gata configurat și poate fi personalizat în funcție de nevoile sau designul fiecărui magazin, fiind astfel facil de implementat atât de către magazinele independente, cât și în rețelele de magazine.

Soluția Magister Easy CheckOut implementată in hypermarket-urile Remarkt este compusa cate 6 terminale instalate în fiecare din cele două magazine, din Oradea și din Arad. Extinderea capacității de încasare s-a realizat prin eliminarea unui număr de 4 linii clasice de încasare și înlocuirea lor cu cele 6 noi puncte de plată cu autoservire.

Primul sistem self checkout fabricat integral în România produs de compania Magister

Peste 350 de cumpărători au utilizat sistemul self check-out în prima săptămână, ceea ce impulsionează compania să considere extinderea implementării și în alte unități.

Instalarea întregului sistem self-checkout pe amplasamentul pus la dispozitie de beneficiar a fost realizată de către specialistii Magister într-un timp record. Instalarea a inclus etapele de montare, punere în funcțiune, testare, calibrare și training de personal. Procesul a durat doar 3 zile pentru fiecare magazin, urmate de deschiderea imediată a sistemului de case pentru clienții magazinelor.

Timpul redus de implementare, deloc obișnuit în cazul acestor sisteme, se datoreaza functiilor de inteligență artificială înglobate în soluția software SmartCash POS Enterprise utilizată.

Mulțumită acestor funcții, sistemele învață permanent prin interacțiunea cu utilizatorii reali. Totodata se adaptează automat astfel încât optimizeaza la maxim timpii morți dintre două scanări succesive de produs. Fiecare terminal transmite informațiile adunate celorlalte terminale din același magazin dar și celor instalate în celelalte magazine din rețea. Astfel, contribuie, prin învățare colectivă, la reducerea timpilor de calibrare și scanare a produselor.

Primele 12 sisteme self checkout produse de Magister implementate in hypermarketurile Remarkt
Primele 12 sisteme self checkout produse de Magister implementate in hypermarketurile Remarkt

Din punct de vedere hardware, echipamentul include 4 module de bază. Acestea se pot monta în diverse variante de poziționare în funcție de fluxul de operare specific magazinului.

Majoritatea componentelor și a sistemelor de automatizare sunt încorporate în corpul central. Acesta este interconectat cu modulul de verificare prin cântărire a produselor scanate. Modulul se bazează pe un sistem de cântărire de înaltă precizie dezvoltat în cooperare cu un producător român de echipamente. Subsistemul asigură o precizie ridicată de cântărire. Precizia este de doar 0,5 g pe întreaga gama de lucru până la capacitatea maximă de 30Kg. Astfel pana și greutăți infime, cum ar fi plicurile cu produse extrem de ușoare pot fi validate în siguranță.

Sistemele Magister Easy CheckOut acceptă plăți electronice efectuate cu cardul bancar sau cu criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tezos, Euro Token). In etapa finală a procesului de cumpărare sistemul de securitate asigură deschiderea porții de ieșire. Actiunea este posibila prin scanarea codului de bare aflat pe bonul fiscal.

Primul sistem self-checkout fabricat integral aici, la noi acasă, in Romania

„Suntem onorați că rețeaua Remarkt, a ales sistemul self-checkout dezvoltat de compania noastra. Locuitorii din Oradea și Arad au acum acces la un sistem modern și rapid de self checkout, pentru o experiență promptă și mai plăcută mai la cumpărături.

Compania Magister fondata cu aproape 20 de ani în urmă, este renumită pentru munca de pionierat din retailul românesc. Ne mândrim că am reușit să aducem încă o nouă premieră pe piața din România, primul sistem self-checkout fabricat integral aici, la noi acasă.

Ne-ar fi fost ușor să alegem calea ușoară. Adică să importăm repede un produs de acest tip fabricat in afata tarii și să il punem repede pe piață.

Am ales calea grea, inovatia! Am produs si dezvoltat acest produs de top în țară, ajutam la rândul nostru industriile orizontale autohtone. Cea mai mare parte din subansamblurile acestui sistem complex, sunt produse in tara, pentru a sustine aceste industrii in dezvoltare.

Acest succes demonstrează că azi, în anul 2021 este posibil să producem în România sisteme de automatizare oricât de complexe. Totul este să avem curaj și să începem să ne vedem unii pe alții cu alți ochi.

Rezultatele obținute ajung la consumatorul final la prețuri infinit mai avantajoase în raport cu produsele similare aduse din import, fiind de aceea disponibile atat pentru marile hypermarketuri, cum este cazul acum, cât si pentru magazinele mici, independente”, a declarat Dor Bujor Pădureanu, CEO Magister.

0 Comentarii

Categorie: Blog | Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!