Diana Ionescu
Reteaua de magazine Exflor Discount a ajuns la patru locatii
12 mai 2023

Magazinele Exflor Discount, un alt canal de vânzare pentru produsele din distribuție

Compania Exflor infiintata in anul 1998, in Craiova, este distribuitorul regional al unor produse alimentare si nealimentare, din categoria high-class, recunoscute pe piata internationala.

Pentru a raspunde cerintelor initiate de miile de clientii din cele 7 judete in care isi desfasoara activitatea, reteaua Exflor Discount utilizeaza soluția completă de vânzare și gestiune de magazin SmartCash RMS pentru formate comerciale de tip cash&carry. Solutia SmartCash RMS destinata magazinelor in retea de tip cash&carry integreaza complet echipamentele hardware specifice tiparului de business dar si cu aplicatia terta ERP.

In 15 ani de activitate ca distribuitor de produse FMCG compania si-a extins reteaua în cinci județe, în 2014 s-a deschis un magazin propriu în Craiova iar in 2017 alte doua la Targu Jiu si Craiova. Magazinele reprezenta de fapt un canal de vânzare pentru produsele din distribuție.

Din cele patru locații Exflor Discount, două dintre ele funcționează în sistem de chirie, în timp ce două spații fizice aparțin antreprenorului.

Cel mai emblematic magazin din reteaua Exflor Discount rămâne cel din Târgu Jiu, deschis  în primăvara anului 2017, are o suprafață totală de 4.000 metri pătrați. Suprafața de vânzare are 2.600 mp, restul fiind depozitul și birourile. Sortimentația ajunge la 12.000 de articole, dintre care 70% este reprezentată de produsele alimentare și băuturi. În medie, 1.200 de persoane intră zilnic în acest magazin, unde bonul mediu ajunge la 150 de lei. „Consumatorul Exflor Discount este un familist care face cumpărături săptămânale în acest magazin. În general, cumpără produse de bază, igienă personală, îngrijirea casei și băuturi, atât non-alcoolice, cât și alcoolice. Acestea sunt categoriile cele mai vândute, urmând apoi cele din vitrina de frig, mezeluri și lactate”, explică Claudiu Zglobiu pentru Revista Progresiv .

În prezent, business-ul Exflor este compus din retaeaua de retail si cea de distribuție în județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Argeș, si dispune si de platforma de vânzări online B2B, unde exista listate atât produsele din portofoliul de distribuție, cât și cele din cadrul magazinelor de discount.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!