Claudia
Solutia SmartCash Shop implementata in Fibec Supermarket
1 octombrie 2005

Fibec Holding a ales solutia SmartCash Shop dezvoltata de Magister Software

Orasul Campina se poate mandri acum cu un supermarket european. La Campina, in judetul Prahova, s-a deschis pe data de 1 octombrie supermarket-ul Fibec Holding, apartinand firmei cu acelasi nume.

Fibec Holding, o firma prezenta in topul national al celor mai importante societati prahovene, are ca obiect de activitate sfera constructiilor – montaj telecomunicatii, retele de alimentare cu apa, gaze si termoficare.

Pentru a asigura profitabilitatea si longevitatea noii afaceri, Fibec Holding a ales solutia SmartCash Shop, oferita de Magister Software. Sistemul s-a adaptat foarte bine aici, dovedindu-si eficacitatea in toate aspectele.

Cel mai mare supermarket existent la ora actuala in Campina, Fibec Supermarket, este dotat cu cele mai moderne mijloace tehnice, echipamente de ultima generatie furnizate de Magister Software si un sistem de gestiune si management complet, comod si adaptabil – SmartCash Shop versiunea Profesional POS.

Sistemul integrat SmartCash Shop, asigura o viteza de operare ridicata, coordonarea intre departamente, precum si interconexiunea dintre echipamentele retail utilizate. Solutia hardware se compune dintr-un server central Dell PowerEdge 1600 intr-o configuratie Intel Dual Xeon 3GHz, SCSI RAID5, 5 statii de backoffice organizate pe posturi de lucru (receptie marfa, management magazin, comenzi marfa, etc) si 5 terminale POS. Cele 5 POS-uri sunt amplasate distribuit astfel incat sa asigure incasarea rapida a clientilor in functie de traseul acestora prin supermarket. Unul dintre POS-uri este amplasat intr-un spatiu comercial adiacent supermarket-ului, in cadrul pietei din complex, fiind destinat desfacerii in regim non-stop.

Cele patru POS-uri din frontoffice-ul supermarket-ului asigura necesarul unei activitati eficiente si o viteza maxima de operare la punctele de vanzare, spre satisfactia clientilor care nu sunt nevoiti sa astepte la cozi interminabile. Procesul se deruleaza usor si rapid, prin utilizarea display-urilor POS touch-screen sau a tastaturilor programabile – solutii moderne si elegante de operare in regim POS.

Avantajele utilizarii POS-urilor in supermarket-ul Fibec Holding sunt: viteza ridicata de vanzare si listare a bonului, operarea in timp real a stocului, posibilitatea acceptarii mai multor forme de plata (numerar, card, tichete) si prelucrarea rapida a incasarilor cu tichete valorice, accesul casierilor in orice moment la informatii detaliate despre articole (discount, stoc curent, etc) precum si utilizarea unor multiple functii de filtrare.

Verificare raft si inventariere mobila

Supermarket-ul utilizeaza un sistem de verificare raft si inventariere mobila radio prin intermediul terminalelor mobile Datalogic Formula F725 si a statiilor radio Datalogic StarGate, care face posibila comunicatia cu serverul de backoffice si transmiterea de date in timp real. Operatorii mobili au acces la baza de date centrala direct de pe ecranul terminalelor, iar cei din backoffice pot monitoriza direct situatia colectarii datelor pe teren, multumita serverului de comunicatie StarLink produs de Magister Software, si inclus in pachetul SmartCash Shop Profesional.

Sistemele de cantarire cu etichetare, reprezinta ultima generatie de cantare produse de firma CAS, modelul LPII, cu interfata TCP/IP si memorie de 4000PLU. Dotate cu display grafic LED, asigura o vizibilitate excelenta atat pentru clienti cat si pentru operatori. Actualizarea cantarelor se face direct din backoffice, prin intermediul retelei LAN, folosind plug-in-ul de comunicatie DigiScale produs de asemenea de Magister Software si integrat in pachetul SmartCash Shop Profesional.

In backoffice, serverul central din familia Dell PowerEdge coordoneaza activitatea intregului magazin, centralizand datele si asigurand interconectarea cu POS-urile si statiile de backoffice.

Supermarket-ul Fibec Holding ocupa primul etaj al cladirii fiind prevazut si cu un depozit la mezanin. Spatiul rezervat magazinului mai are inclusa o parcare de cateva sute de locuri in imediata apropiere a cladirii si o piata la parter.

Oferta de produse include dupa departamente produse alimentare: preparate din carne, conserve, panificatie, dulciuri, lactate, bauturi, congelate, detergenti, cosmetica.

Specialistii Magister Software s-au ocupat de instalarea si implementarea solutiei, precum si de traning-ul operatorilor. Intregul proces s-a desfasurat pe o perioada de 15 zile, timp in care s-a produs instalarea sistemului si receptia de marfa necesara deschiderii magazinului.

Training-ul s-a desfasurat pe baza procedurilor stricte de implementare Magister Software, fapt ce a determinat o viteza ridicata de asimilare a informatiilor de catre personalul operativ.

Succesul implementarii se datoreaza colaborarii excelente intre specialistii Magister Software si echipa complexa de firme specializate care au participat la executia acestui proiect de anvergura, sub coordonarea d-nei Carmen Tiseanu, director magazin.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!