Diana Ionescu
Transmiterea automata a raportului de inchidere de zi Z catre serverul ANAF
28 decembrie 2021

Verificarea transmiterii raportului de inchidere de zi Z catre ANAF pentru operatorii economici care utilizeaza aplicatiile SmartCash RMS

Conform legislatiei in vigoare, toti comerciantii au obligatia de a transmite zilnic catre ANAF datele inregistrate in aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF). Printre aceste rapoarte se numara si raportul de inchidere de zi Z.

Operatorii economici care utilizeaza aplicatiile SmartCash RMS si care au aparate fiscale din gamele Custom, Daisy, Athlos si Epson, vor observa ca dupa emiterea fiecarui raport Z de inchidere zilnica ,  aparatul fiscal va transmite automat informatiile catre serverul ANAF, fara a mai fi necesare alte operatii din partea utilizatorului. Dupa fiecare transmitere, va fi tiparit un bon nefiscal. Acest bon contine  informatii legate de transmiterea datelor catre serverul ANAF.

In cazul aparatelor fiscale Datecs, pentru generarea acestui bon nefiscal, utilizatorul se va autentifica in aplicatia SmartCash POS, va accesa meniul OPERATII FINANCIARE si va apasa butonul RAPORT PERIODIC SUMAR. AMEF-ul va emite un raport care contine informatiile legate de configuratia aparatului fiscal. In sectiunea Statutul Online se regasesc informatiile aferente transmiterii, respectiv data si ora, indexul si codurile de confirmare/infirmare.

  • In cazul in care datele au fost transmise cu succes, atunci codul va fi  1  0. In aceasta situatie nu va mai fi necesară transmiterea declarației A4200;
  • In cazul in care a existat eroare la transmiterea datelor, atunci codul va fi  0 -110702. In aceasta situatie aparatul fiscal va reincerca transmiterea datelor incepand cu cel mai vechi raport Z netransmis;

Operatorii economici care nu utilizeaza aplicatiile SmartCash RMS si detin AMEEF marca Datecs, dotate cu tastaura, pot scoate acest raport folosind urmatoare combinatie de taste : ON – 5 – 8 – TOTAL.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!