Diana Ionescu
Un nou magazin Agroland MEGA, al 15-lea, inaugurat în Balş, județul Olt
19 noiembrie 2021

Cu SmartCash RMS, investitiile continua: 2021 este an bun pentru cereale și producție.

Joi, 18 noiembrie 2021, Agroland a deschis cel de-al 15-lea magazin în format MEGA în oraşul Balş, judeţul Olt. Acesta este cel de-al 11-lea magazin MEGA inaugurat anul acesta.

Noul magazin Agroland MEGA Bals este situat în incinta Joy Retail Parc din centrul oraşului. Acesta are o suprafaţă de 423 metri pătraţi, dintre care 351 de metri pătraţi reprezinta magazinul propriu-zis. Restul de 72 metri pătraţi sunt utilizați pentru depozitarea mărfii.

Oferta Agroland Mega Balș cuprinde circa 3.000 de produse, din gamele deja cunoscute:

  • produsele pentru grădină;
  • produse destinate animalelor de companie;
  • produse pentru hobby, gradinarit, casă și gospodărie.

Agroland MEGA este un tipar unic de magazine in Romania. Acesta pune accentul pe amenajarea la raft, in primul rand. In continuare se adauga consultanta de specialitate oferita clientilor, precum si un spatiu mult mai generos. Spatiile formatelor MEGA sunt mai generoase, fata de spatiile comerciale traditionale din aceeasi nisa.

Formatul magazinelor Agroland MEGA valorifica la maximum functionalitatile solutiei Magister. Comerciantul utilizeaza aplicatiile mobile SmartCash Mobility pentru controlul stocurilor, dublate de sisteme moderne de incasare si plata.

In prezent, reteaua MEGA Agroland include 15 magazine de acest tip. Formatele Agroland MEGA sunt implementate pe suprafete de aproximativ 550 mp, in 30 de judete din tara.

Oferta include in prezent, in magazinele detinute in retea, 3000 de produse. Printre care seminte, rasaduri, fertilizanti, echipamente, hrana si accesorii pentru animale, precum si pui de o zi, furaje pentru ferme.

Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland, a declarat: „Am convingerea că locuitorii din Balş şi împrejurimi vor adopta foarte rapid conceptul Pet & Garden pe care ne concentrăm acum, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte magazine MEGA pe care le-am deschis anul acesta. Acest concept este cel mai dinamic în Europa de Vest, la nivelul retailului specializat, iar obiectivul nostru este ca, până la finele lui 2022, să atingem numărul de 30 de magazine MEGA deschise, iar astfel să devenim cel mai important jucător din regiune„.

Cu SmartCash RMS, investitiile continua: 2021 este an bun pentru cereale și producție.

În primul rând, vrem să continuăm investiţiile în magazine noi pentru că, în aproximativ doi ani, vânzările din magazinele MEGA vor însemna peste 50% din veniturile noastre. După aceea, vrem să ne continuăm investiţiile în platforma avicolă de la Mihăileşti, în special pe partea alimentară“, a spus Horia Cardoş, director general al Agroland Business System, în cadrul emisiunii ZF-„Deschiderea de Astăzi”, din 18 noiembrie.

Grupul Agroland a schimbat din mers modelul de business. Comerciantul a extinzat atat suprafetele magazinelor din retea, cat si sortimentatia de produse comercializate. Strategia s-a dovedit a fi foarte eficienta. Miscarea a determinat, pe de o parte, cresterea veniturilor companiei, iar pe de alta, cresterea profitului absolut si a marjelor.

Reprezentanții rețelei Agroland au în plan ca, până la sfârșitul acestui an, să mai deschidă un magazin Agroland MEGA, în județul Vaslui.

Formatul MEGA valorifica la maximum funcționalitățile soluției Magister, prin utilizarea soluțiilor mobile pentru controlul stocurilor, dublate de sisteme moderne de încasare și plată.

Obiectivul de afaceri pentru 2025: 100 milioane de euro

Pe 1 martie 2020, compania a atins una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă bornă din istoria sa: listarea la Bursa de Valori Bucureşti. „Eu cred că suntem abia la început. Avem planuri foarte ambiţioase şi nu am niciun motiv să cred că nu se vor realiza.

Noi, azi, suntem la 45 de milioane de euro la nivel de grup (cifra de afaceri estimată, consolidată la nivel de grup, la finele anului 2021 – n. red.), iar următorul pas sper să fie undeva la 100 de milioane de euro, în următorii 3-4 ani. E un obiectiv ambiţios, dar realizabil”, afirma Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland, in cel mai recent eveniment Meet the CEO, organizat de Business MAGAZIN.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!