Stefania Moraru
Utilizatorii SmartCash, pregatiti pentru noul TVA la incasare
30 ianuarie 2013

Reglementari fiscale, in vigoare, privind plata TVA la incasare

In urma noilor reglementari fiscale privind plata TVA la incasare, in vigoare de la 1 ianuarie 2013, versiunea 10.0.1.35 a platformei SmartCash RMS, lansata luna aceasta, aduce o serie de modificari si imbunatatiri substantiale, inclusiv implementarea suportului pentru TVA la incasare in aplicatia-cheie, SmartCash Shop.

Astfel, retailerii au acum posibilitatea de a marca noile receptii de marfa ca fiind aferente unei facturi cu TVA la incasare, acest marcaj fiind raportat, odata cu receptia, catre centrala de magazine. In plus, pe rapoartele NIR a fost introdus un camp de observatii in care se specifica daca NIR-ul este corespondent unei facturi cu TVA la incasare. Totodata, in listarea rapoartelor NIR se pot vizualiza separat receptiile cu TVA la incasare si cele normale.
Si in meniul „Documente Fiscale“ din aplicatia SmartCash Shop a fost introdusa o noua optiune „Foloseste TVA la incasare“, care asigura imprimarea automata a textului „Factura cu TVA la incasare“ doar pe facturile de vanzare cu ridicata.
De asemenea, comerciantii au la dispozitie un nou raport care defalcheaza TVA-ul la incasare tinand cont si de valoarea platita din factura respectiva. Nu in ultimul rand, la asocierea platilor la facturile de achizitie cu TVA la incasare este operata valoarea TVA-ului deductibil.

In plus, pentru a le face utilizatorilor SmartCash mai usoara tranzitia la noul sistem, platforma permite accesul online, direct din program, pe site-ul Ministerului de Finante, pentru a verifica firmele inregistrate ca platitoare de TVA la incasare.

Mai multe informatii, prezentari si tutoriale privind utilizarea platformei SmartCash si functionalitatile acesteia sunt disponibile pe www.smartcash.ro

0 Comentarii

Trimite un Comentariu

Categorie: Știri
Etichete:

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!