Diana Ionescu
Cum procedeaza ANAF la controlul companiilor mici si mijlocii
8 decembrie 2021

ANAF verifica conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic

Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic la serverul ANAF este un pas important al ANAF spre digitalizare.

Sistemul implementat va permite utilizarea datelor, colectate și stocate, pentru analize predictive.

Sistemul va permite si recunoasterea unor tipare si le va semnala pe cele disfunctionale sau atipice inspectorilor ANAF.

In acest sens, dupa expirarea termenului limita operatorii economici incadrati in categoria contribuabililor mici si mijlocii au fost verificati astfel:

  • Personalul Antifrauda colaboreaza punctual cu Centrul National pentru Informatii Financiare (CNIF), centrul IT al Finantelor si ANAF, pentru verificarea inrolarii in sistem a contribuabililor inregistrati cu AMEF-uri;
  • Ulterior sunt verificati in sistemul ANAF contribuabilii inregistrati cu AMEF care nu transmit informatii catre sistemul ANAF;
  • Contribuabilii inregistrati cu AMEF care nu transmit date catre serverul ANAF sunt contactati si mai apoi vizitati de catre inspectorii ANAF;
  • Controalele vizeaza in mare masura conectarea AMEF-urilor contribuabililor mici si mijlocii dotati cu acest tip de echipamente;
  • Dovada conectarii AMEF se face prezentand Cartea de interventii si Dosarul de asistenta tehnica al fiecarui aparat.

Retineti!
Nu este suficienta conectarea AMEF-urilor la serverul ANAF!
Este necesara si dovada conectarii prin prezentarea Cartii de interventie. In acest document sunt notate toate interventiile efectuate asupra fiecarui AMEF.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.

In cazul ca nu utilizati AMEF-ul sau ati inchis punctul de lucru aveti obligatia sa aveti AMEF-ul conectat si sa trasmiteti lunar declaratia F4109.

Pentru a nu avea aceste obligatii trebuie sa defiscalizati casa de marcat, prin predarea memoriei fiscale. Aceasta operatiune o pot efectua tehnicienii autorizati Magister la cererea dumneavoastra.

Pentru solicitari puteti utiliza formularul din josul acestei pagini.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!