Diana Ionescu
Insighturi și strategii de viitor în retailul independent la Interactiv Brașov 2024
20 mai 2024

SmartCash RetuRO pentru gestionarea eficientă a deșeurilor de ambalaje

In calitate de parteneri in cadrul editiei de anul acesta a evenimentului Interactiv 2024, organizat de Progresiv la Hotel Qosmo Brașov, ne-am propus sa prezentam retailerilor independeti, invitati la eveniment, solutii practice pentru dezvoltarea afacerilor si gestionarea eficientă a deșeurilor de ambalaje.

Evenimentul a reunit retaileri independenți, producători și distribuitori, oferind un cadru ideal pentru discuții despre viitorul retailului independent și provocările actuale ale Sistemului Garanție Returnare (SGR).

SmartCash RetuRO: O soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor de ambalaje

Magister a dezvoltat plug-in-ul SmartCash RetuRO pentru a răspunde nevoii stringente de gestionare eficientă a deșeurilor de ambalaje, un subiect intens dezbătut la Interactiv Brașov.  

Teodor Dulceață, Secretar General Adjunct – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Membru în Consiliul de Supraveghere al RetuRO, a recunoscut că avem în față un sistem perfectibil:

”Rata de reciclare este de doar 14% în România. Din 2018 am încercat să găsim soluții. Producătorii nu au cum să facă față singuri SGR. Dacă din primele calcule ne vom da seama că nu acoperă costurile și actorii implicați sunt pe pierdere vom găsi soluții pentru ca aceștia să își poată recupera banii. Nu este un sistem perfect, ci unul perfectibil. Avem reclamații și de la consumatori. Trebuie să intrăm cu toții în această horă”, a declarat acesta.

De asemenea, Radu Pascu, Project&Commercial Manager RetuRO SGR a punctat opinia retailerilor despre SGR, astfel:

„Este clar că opinia este polarizată despre SGR, mai ales că vorbim despre un sistem nou. Ne-am uitat pe consumatorii români: cunosc și au idee despre SGR, 96%, 70% au spus că este cel mai bun sistem de reciclare. Ținta de colectare pentru acest an este de 65%. În martie am colectat 80 de milioane de ambalaje, iar până la mijlocul lunii aprilie avem deja această cifră, creșterea este exponențială. Este nevoie de o perioadă de acomodare. Pasul principal va fi extinderea flotei de colectare a sacilor. Crește numărul persoanelor din locații pentru reducerea cozilor și a timpului de predare a ambalajelor”

Solutia propusa de Magister pentru gestionarea eficientă a deșeurilor de ambalaje simplifică procesul de returnare a ambalajelor, oferind retailerilor un instrument puternic pentru a se conforma reglementărilor de mediu și pentru a susține sustenabilitatea.

Avantaje SmartCash RetuRO:

  1. Automatizarea procesului de returnare – Integrare RetuRO – SGR: SmartCash RetuRO face posibile toate operatiile cerute de lege pentru ambalajele reciclabile SGR: vanzare, colectare si decontarea garantiei sub forma de vouchere sau numerar. SmartCash POS permite efectuarea operatiilor de decontare a garantiilor RetuRO direct la punctul de vanzare, cu descarcarea automata a sertarului de bani la plata cu numerar. Dispozitiile de plata sunt emise direct pe imprimantele fiscale utilizate pentru bonurile fiscale.
    Pentru produsele purtatoare de garantie, SmartCash POS asigura adaugarea automata pe bon a garantiei, cu gestionarea unitara a acesteia la nivelul intregului sistem.
  2. Integrarea cu sisteme de reciclare SmartCash RetuRO facilitează integrarea cu sisteme de reciclare precum Tomra și Envipco, asigurând o colectare eficientă a ambalajelor reciclabile. Acest lucru permite comercianților, indiferent de dimensiunea lor, să participe activ la economia circulară. De asemenea, pentru comerciantii mici, faciliteaza si reciclarea la casa de marcat, folosind imprimanta fiscală, cât și în back office, cu o imprimanta de secție. 
  3. Conformitate fiscală și legală Cu ajutorul SmartCash ANAF Connector, toate documentele necesare sunt transmise automat către ANAF, asigurând conformitatea cu reglementările fiscale și simplificând procesele administrative. Acest aspect este crucial pentru retailerii care doresc să se alinieze cerințelor legale fără a complica operațiunile zilnice.

Interactiv Brașov: Un cadru ideal pentru discuții și inovații in parteneriat

La Interactiv Brașov, speakerii au discutat despre provocările și oportunitățile din retailul independent, evidențiind importanța adaptării strategiilor de business la noile reglementări și tendințe de consum.

In angajamentul companiei pentru inovație și sustenabilitate, s-au oferit sa participe atat parteneri din tara precum Simon Electronics SRL din Satu-Mare, clienti utilizatori ai solutiei SmartCash RMS precum Pronto August SRL din Bucuresti, Societatea Ervin Impex SRL, Evelyn Alfred SRL din Targu-Mures dar ne-am regasit si cu integratori si colaboratori precum Tomra, Envipco si Transart.

Insighturi și strategii despre evoluția pieței de retail

Evenimentul a oferit insighturi valoroase despre evoluția pieței de retail și comportamentul de cumpărare, subliniind importanța eficientizării businessului și maximizării oportunităților de creștere. Alina Stepan, Country Manager Ipsos România, a punctat că retailul independent are avantajul proximității și al percepției pozitive din partea consumatorilor, un aspect esențial pentru diferențiere într-un mediu competitiv.

Parteneriatul Magister – revista Progresiv și prezentarea soluției SmartCash RMS in cadrul evenimentului Interactiv Brasov de anul acesta, demonstrează încă o dată angajamentulnostru pentru inovație și eficiență în retail. Solutiile SmartCash RMS nu simplifică doar gestionarea deșeurilor de ambalaje, ci susțin conformitatea legală și sustenabilitatea, aspecte cruciale pentru retailerii moderni. Evenimentul a fost o oportunitate excelentă pentru a împărtăși aceste soluții inovatoare cu comunitatea de retaileri și pentru a discuta despre viitorul sustenabil al retailului independent.

Așteptăm cu interes părerile și întrebările tale despre SmartCash RetuRO și despre cum această soluție poate ajuta afacerea ta să devină mai eficientă și mai sustenabilă!

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!