Diana Ionescu
Optimizare cu SmartCash RMS în toata reteaua LaDoiPași EXTRA
19 septembrie 2023

LaDoiPași EXTRA Sector 4: Inovație cu SmartCash RMS într-un nou magazin

Cel mai nou magazin LaDoiPași EXTRA si-a intampinat clientii în București pe Strada Odei, nr. 153. Comunitatea din proximitate beneficiaza astfel de serviciile și soluțiile, de zi cu zi, de care orice comunitate are nevoie: de la fructe și legume, carne proaspătă și brutărie caldă, până la binecunoscutele cornere de Food To Go, Ready Meal, Coffee.

Intr-un spațiu generos și EXTRA modern, cu o infrastructura hardware de ultima generatie, magazin LaDoiPași EXTRA din capitală, inaugurat in sectorul 4, utilizeaza solutia de gestiune SmartCash RMS.

Noul concept de magazin alimentar LaDoiPași EXTRA oferă consumatorului din mediul urban o atmosferă caldă, autentică, de apropiere și confort cu EXTRA produse și servicii care se potrivesc nevoilor sale din orice moment al zilei.

Toata reteaua LaDoiPasi EXTRA utilizeaza solutiile SmartCash RMS

Precum in restul locatiilor deschise dupa noul concept LaDoiPasi EXTRA, concept de magazin alimentar adresat „consumatorului urban, fresh, convenient & exciting”, comerciantul utilizeaza solutia software si hardware Magister.

Magazinul LaDoiPasi EXTRA aflat pe pe Strada Odei, nr. 153 din sector 4 Bucuresti a optat pentru interfata automatizata de schimb de date cu METRO integrand complet platforma logistica si solutia de gestiune specializata pentru retail SmartCash RMS.

Receptia facturilor emise catre comerciant si sincronizarea automata cu catalogul de produse METRO sunt asigurata prin integrarea cu API-ul METRO, prin intermediul unui asistent inteligent. Acesta preia automat costurile pentru toate articolele, indiferent de modul de calcul al facturii.

Noile magazine LaDoiPasi EXTRA simplifica procesul de vanzare si aprovizionare utilizand solutia de gestiune SmartCash RMS pe o infrastructura hardware de ultima generatie.

Pentru un management modern si eficient in noul magazin LaDoiPasi EXTRA, comerciantul a ales la punctul de vanzare un sistem POS touchscreen. In cadrul magazinului s-au configurat si instalat, impreuna cu solutia software SmartCash, si terminale pentru colectarea mobila de date tip iData K8.

Functia de feedback clienti disponibila prin Media Display in aplicatiei SmartCash POS

Comerciantul a optat si pentru aplicatia Feedback Clienti Magister, functie disponibila prin Media Display in cadrul aplicatiei SmartCash POS. Functia masoara satisfactia clientilor imediat dupa interactiunea cu personalul.

Feedback Clienti Magister disponibilă prin Media Display în aplicația SmartCash POS reprezintă o unealtă esențială pentru îmbunătățirea experienței clienților și optimizarea serviciilor oferite. Această funcție oferă comercianților LaDoiPasi EXTRA un instrument valoros pentru a măsura și îmbunătăți satisfacția clienților în timp real, imediat după interacțiunea cu personalul. Feedback-ul colectat este procesat și analizat în timp real, permițând comerciantului să identifice rapid tendințele și problemele în ceea ce privește satisfacția clienților. Acest lucru permite, de asemenea si interventia cu măsuri imediate pentru a îmbunătăți serviciile și a remedia eventualele probleme.

Daca vrei să descoperi cum eficiența și performanța pot face diferența în retail, te invitam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata.

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!