Diana Ionescu
RO e-Factura un sistem cu beneficii atât pentru administratia publica, cât si pentru mediul privat
11 aprilie 2022

Solutia ANAF e-Factura disponibila in cadrul platformei SmartCash RMS

Sistemul RO „E-factura – sistem obligatoriu de facturare electronica“ a fost demarat în luna martie 2020 de catre Ministerul Finantelor si ANAF, în vederea eficientizarii colectarii impozitelor si taxelor. RO e-Factura vizeaza în principal îmbunatatirea si consolidarea gradului de colectare a TVA si prevenirea sau combaterea evaziunii fiscale.

Lansarea solutiei ANAF e-Factura in cadrul platformei SmartCash RMS

Lansarea solutiei ANAF e-Factura in cadrul platformei SmartCash RMS  este programata pentru finalul lunii aprilie. In acest sens, va reamintim ca sunt necesari urmatorii pasi:

  1. Inlocuirea urgenta a statiilor de lucru care utilizeaza Windows XP!
    Magister pune la dispozitia clientilor sai oferte avantajoase de echipamente noi sau in regim refurbished. Transmiteti solicitarea dumneavoastra folosind formularul online!
  2. Inregistrarea companiei in SPV si achizitia unui certificat hardware de autorizare ANAF (USB Stick), suplimentar celui folosit de contabilul dvs;
  3. Transmiterea facturilor catre ANAF se va face automat, dar pe statia respectiva trebuie sa fie permanent cuplat un dispozitiv USB cu semnatura electronica. Pe cale de consecinta, daca solutia de semnare va ramane cea actuala si ANAF nu produce una mai simplu de folosit, va trebuie sa detineti pentru fiecare magazin care emite facturi cate un USB Stick cu semnatura digitala valabila;
ATENTIE: Clientii Magister care comercializeaza produse inregistrate in grupele de risc au o pondere foarte mare. De aceea, retineri ca de la 1 aprilie raportarea prin sistemul RO e-Factura e optionala insa pentru dumneavoastra, de la 1 iulie 2022, urmeaza a fi obligatorie!

Lista produselor cu risc fiscal ridicat este disponibila pe site-ul ANAF, aici.

Este necesar sa va procurati din timp  sisteme hardware si software compatibile si sa va inregistrati in SPV pentru a va putea conforma cerintelor legale.

Va invitam de asemenea, sa verificati aplicatiile SmartCash RMS. Este necesara actualizarea aplicatiilor SmartCash RMS la cea mai noua versiune pentru a putea beneficia rapid de sistemul RO e-Factura.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!