Diana Ionescu
Magister nu mai ofera suport pentru Windows XP
6 iulie 2021

Suportul pentru Windows XP s-a incheiat

Incepand cu luna iulie a acestui an, Magister nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare Windows XP.

In contextul obligativitatii de conectare a tuturor comerciantilor la serverul ANAF, utilizarea unui sistem de operare atat de vechi, cu un nivel de criptare TLS inferior celui acceptat de ANAF de exemplu este imposibila.

Asadar, compania noastra nu va mai furniza actualizări sau asistență tehnică pentru programele sale instalate pe sistemul de operare Windows XP, versiunea lunii iunie SmartCash RMS fiind ultima care mai include versiuni de programe compatibile si cu acest sistem vechi de operare.

Incepand cu versiunea lunii iulie SmartCash RMS, sistemul de operare minim acceptat pentru programele noastre este Windows 7.

Este esențial să migrați acum la un sistem de operare modern, cu o buna protectie la atacuri cibernetice si cea mai bună modalitate o reprezinta utilizarea sistemului de operare Windows 10.

De ce trebuie renuntat la Windows XP?

1. Brese majore de securitate

In lipsa actualizarilor de la Microsoft suspendate cu mult timp in urma, echipamentele pe care ruleaza sistemul de operare Windows XP sunt vulnerabile la majoritatea virusilor si a programelor care afecteaza securitatea si confidentialitatea datelor.

2. Imposibil de conectat in internet

Standardul de criptare SSL maxim disponibil in Windows XP este TLS 1.0, iar marea majoritate a site-urilor curente nu mai ofera suport decat de la TLS 1.2 in sus. Prin urmare nici o conexiune catre un site din internet nu mai poate fi efectuata. In aceeasi categorie intra si serverele ANAF catre care nu se pot transfera date sau declaratii.

3. Incompatibilitate SmartCash RMS

Dezvoltarea continua a aplicatiei SmartCash RMS face ca noile versiuni ale aplicatiei sa fie optimizate pentru cele mai recente versiuni de Windows care includ suport pentru functii de accelerare grafica nativa. In aceasta situatie, vă puteți aștepta ca tot mai multe aplicații și dispozitive să nu mai funcționeze cu sistemul de operare Windows XP, in conditiile in care acesta este disponibil doar in variante pe 32 de biti.

4. Incompatibilitate platforme hardware

Toti producătorii de hardware nu mai ofera suport pentru Windows XP pe dispozitivele hardware noi și existente. Acest lucru însemna și că driverele necesare pentru a rula Windows XP pe componentele hardware nu mai sunt disponibile.

Sfatuim toti clientii care inca se bazeaza pe sistemul de operare Windows XP sa avanseze la o platforma moderna.

Cum ramaneti protejat?

Achizitionati un PC dotat cu Windows 10

Dacă PC-ul dvs. nu poate rula Windows 10, este momentul să il inlocuiti cu unul mai nou. Consultantii Magister va pun la dispozitie lista noastra de echipamente noi sau refurbished, mai puternice, mai ușoare și mai elegante ca oricând, la prețuri adaptate nevoilor dvs.

Beneficiarii licentelor SmartCash RMS de tip OEM pot migra licentele existente gratuit pe un alt sistem daca acesta este furnizat de compania noastra. In cazul mutarii licentelor pe sisteme furnizate din surse terte, licentele trebuiesc upgradate de la versiunea OEM la versiunea Business.

Pentru detalii va recomandam sa contactati departamentul nostru comercial telefonic la numarul 031.821.01.50, prin email pe sales@magister.ro sau folosind formularul de contact.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!