Diana Ionescu
Verificarea aparatului de marcat fiscal dupa o interventie
18 martie 2022

Unitatile acreditate pentru service AMEF se asigura ca aparatul de marcat fiscal este conectat la ANAF dupa o interventie

Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic ANAF face parte din pachetul de masuri menite sa imbunatateasca relatia dintre autoritatea fiscala si operatorii economici prin simplificarea interactunii dar si un pas important al ANAF spre digitalizare.

Sistemul implementat permite, alaturi de raportarea SAF-T, ca volumul semnificativ de date colectate și stocate să fie utilizate pentru analize predictive.

Pasii de urmat, reglementarile fiscale si obligatiile privind conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic ANAF au fost detaliate, in articole similare, anterior.

Cine efectueaza operatiunile de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic ANAF?

Conform  ART.3(1)(4) din OUG 28/1999(r), utilizatorul casei de marcat are obligatia de a asigura conectarea casei de marcat la serverul ANAF. Utilizatorul (comerciantul) va trebui sa asigure accesul la internet in locatia unde este instalata casa de marcat, in functie de specificatiile tehnice de conectare la internet ale casei de marcat (GPRS, LAN, Wi-Fi, etc.) si de calitatea semnalului operatorul de telecomunicatii din zona. Tehnicianul firmei de service cu care are contract utilizatorul (comerciantul), va face operatiunile de conectare la serverul ANAF.

In concluzie, dupa efectuarea unei interventii, tehnicianul firmei de service are datoria de a se asigura ca aparatul de marcat fiscal este conectat la ANAF, respectanddispozitiile legale de realizare a acestei operatiuni.

0 Comentarii

Categorie: Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!