Stefania Moraru
SmartCash RMS pentru comert performant in mediul rural
15 martie 2013

Comertul satesc inca reprezinta o investitie foarte atractiva pentru manageri

Chiar si in mediul rural, solutiile software pentru retail performante sunt necesare. Necesitatea nu vine doar din a gestiona corect magazinul si a obtine o marja de profit mereu ascendenta, ci si pentru a oferi clientilor servicii de o calitate ireprosabila, care sa-i convinga sa revina.

Managerul lantului Jam, detine doua supermarketuri in Pitesti si Topoloveni si alte patru magazine de mai mici dimensiuni in Vedea, Fata, Fagetel si Fratici.

Dl. Liviu Ionica, a oferit cateva motive pentru care, comertul satesc reprezinta o investitie foarte atractiva. Interviul a fost acordat pentru agrias.ro.

In primul rand, spune d-l Liviu Ionica, „desi nu multe sate reprezinta zone cu un grad mare de profitabilitate, magazinele satesti sunt mai putin vulnerabile, concurenta marilor retaileri fiind aproape inexistenta.” Un alt avantaj, datorat concurentei reduse, este posibilitatea de a opera un adaos comercial mai mare. In plus, forta de munca este mai ieftina, deci cheltuielile cu personalul nu ar fi o problema. Un comerciant mic isi poate asigura intreg personalul necesar pentru desfasurarea optima a activitatii cu costuri care, la oras, l-ar limita.

O problema majora in comertul din mediul rural: numarul limitat de clientii

Dar nici la sate nu este totul chiar lapte si miere, iar domnul Ionica ne confirma asteptarile in acest sens. Problema majora: clientii sunt putini. Un investitor cu cap va cauta sa-si amenajeze un magazin in locuri cu puncte de interes pentru oamenii din anumite zone.

Fie popasuri cunoscute soferilor, fie sate sau comune cu scoli avand un numar mare de elevi care fac naveta, fie atractii culturale sau destinatii de distractie pentru tinerii din imprejurimi.

Cum te poate ajuta o solutie performanta de retail precum SmartCash RMS, daca ai un magazin la sat?

In primul rand, iti va fi si tie mai usor sa te organizezi. Daca intentionezi sa ai o gama larga de produse, cu SmartCash Shop iti va fi usor sa administrezi nomenclatoare cu un numar nelimitat de produse.

Vei putea monitoriza si controla vanzarile de la casa de marcat (terminalul POS, daca esti dispus sa investesti in confort) si vei gestiona cu usurinta preturile si marginea comerciala. Oricand, vei putea afla din cateva click-uri ce scartaie, dar si care sunt punctele forte ale magazinului tau.

Foarte important pentru orice bun manager: vei putea gestiona relatia cu furnizorii mult mai facil decat pana acum.

SmartCash Shop va asigura si generarea tuturor documentelor primare, a raportului de gestiune si a registrului de casa; asadar, vor fi eliminate si aceste batai de cap.

Ca sa atragi mai multi clienti, ai putea sa implementezi, in magazinul tau satesc, un sistem de tranzactii electronice cum este PayZone, complet integrat in platforma SmartCash.

Cumparatorii vor putea sa plateasca si o factura la utilitati sau sa-si incarce cartela de telefonie mobila atunci cand se duc la paine, iar tu te vei bucura de incasari mai mari.

Incasarea facturilor de utilitati folosind SmartCash POS si Payzone
Incasarea facturilor de utilitati folosind SmartCash POS si Payzone

Cu toate ca ofera o multime de optiuni, butoane si meniuri, SmartCash RMS este foarte usor de utilizat. Managerul retelei Jam declara ca foloseste solutia SmartCash din 2006, de la deschiderea primului magazin. Aceasta este usor de operat de catre toate persoanele angajate in magazin.

Asadar, recomandarea noastra este sa indrazniti sa investiti in magazine satesti. Auspiciile sunt favorabile. Si, cel mai important, alegeti solutii de gestiune si vanzare performante.

Confortul oferit de automatizarea ridicata a activitatii din magazin, dar in aceeasi masura si pierderile mai mici va vor convinge!

0 Comentarii

Trimite un Comentariu

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!