Claudia Patrascu
Conferinta Nationala Magister 2022
31 octombrie 2022

Prilej de definire a tendintelor din retail pentru urmatoarea decada

Dupa doi ani de intrerupere datorita pandemiei, anul acesta a fost reluata traditia organizarii Conferintei Magister, eveniment binecunoscut tuturor partenerilor nostri.

Conferinta Nationala Magister 2022
Conferinta Nationala Magister 2022

Ne-am bucurat ca si anul acesta, an in care compania Magister aniverseaza 20 de ani de la infiintare, am descoperit in randurile partenerilor nostri, alaturi de colegii cu experienta, companii tinere, dinamice, la inceput de drum, in care activeaza tineri valorosi.

Pe scurt, in cifre, anul acesta numarul de companii incluse in programul Dealer Autorizat este de 62, iar in programul Partener Certificat numarul acestora este de 35, in crestere fata de anul trecut.

Printre noii nostri colegi se numara companiile:

 • Aldav Fiscal Online SRL – cu sediul in Braila, ce activeaza pe raza judetelor Braila si Tulcea;
 • ECR Masters SRL – cu sediul in Timisoara, ce activeaza pe raza judetelor Arad, Timis, Hunedoara si Caras Severin;
 • IRUC ECR & Software SRL – cu sediul in Braila, ce activeaza pe raza judetelor Braila, Galati, Constanta si Tulcea;
 • Necunoscutu Service SRL – cu sediul in Botosani, ce activeaza pe raza judetelor Suceava si Potosani;
 • Selco SRL – cu sediul in Resita, ce activeaza pe raza judetului Caras Severin;

Ca de fiecare data, ne-am bucurat sa le recunoastem efortul si sa-i rasplatim cu diplome pe cei mai buni dealeri din perioada care a trecut.

Top 10 al celor mai puternici distribuitori si integratori de solutii Magister din 2022

 • Locul I – ECR Systems SRL din Craiova, reprezentata de dl. Alex Opri. Succesul din acest an se datoreaza solutiilor implementate pentru formate mari de retail, rețele cash&carry care s-au extins din Craiova în toată țara;
 • Locul II – Rel Syspro SRL din Constanta, reprezentata de colegul nostru Gabriel Ceara. Pozitia secunda a fost castigata multumita implementarii soluțiilor ERP, SFA si WMS furnizate de Magister, alaturi de SmartCash RMS intr-un model de business complet integrat;
 • Locul III – Velvet Com SRL din Bacau, reprezentata de d-na. Adriana si de dl. Florin Nastase. O prezenta obisnuita pe podium, compania Velvet Com este unul dintre cei mai dinamici integratori de solutii Magister, abordand si anul acesta toate formatele posibile, de la magazine mici, independente, la retele de magazine sau solutii ERP si eCommerce;
 • Locul IV – Simon Electronics SRL din Satu Mare, reprezentata de dl. Simon Stefan, a intrat in topul din anul acesta multumita eforturilor deosebite de implementare a solutiilor Magister in partea de vest a tarii, abordand formate diverse, atat pentru comercianti independenti cat si pentru francize cunoscute cum este franciza CBA sau Metro La Doi Pasi;
 • Locul V – Senior Software SRL din Bucuresti. Pozitia de anul acesta se datoreaza implementarilor de succes realizate impreuna cu platforma Senior ERP, Senior Software fiind unul dintre cei mai importanti colaboratori din cadrul programului Integrator Magister;
 • Locul VI – GB Service SRL din Rm. Valcea, reprezentata prin d-na Gabriela Botea. Anul acesta pozitia sa fruntasa a fost asigurata de colaborarea constanta cu companiile existente deja in portofoliul propriu, prin dezvoltarea continua a acestora folosind noile functionalitati SmartCash RMS;
 • Locul VII – Ram-Tech Datanetwork SRL din Galati. Si anul acesta compania s-a plasat in top datorita eforturilor de implementare ale solutiilor Magister in lanturi complexe de magazine si restaurante;
 • Locul VIII – Cyber Knowledge SRL din Deva reprezentata de dl. Vlad Ion. Un partener nou, tanar si dinamic, ce s-a remarcat prin dezvoltarea de solutii pentru retele de magazine de proximitate distribuite pe intreg teritoriul judetelor Hunedoara si Alba;
 • Locul IX – Inita 1996 SRL din Iasi reprezentata de d-na. Violeta Tucaliuc si dl. Mugurel Lupoaie. Parteneri cu vechime, prezenti in top an de an si anul acesta Inita confirma calitatea ridicata a solutiilor furnizate;
 • Locul X – IIRUC Service SRL din Bucuresti reprezentata de dl. Dobrica Lefter.

Iata in continuare cateva imagini ale colegilor nostri premiati:

Ce va fi maine? Perspectivele dezvoltarii Magister in urmatoarea decada

In prezentarea sa, dl. Dor Bujor Padureanu, CEO Magister a enumerat principalele patru provocari identificate pentru retail, la nivel mondial, in perpectiva urmatorilor 10 ani.

Acestea sunt:

 • Indisponibilitatea si volatilitatea personalului;
 • Presiunea pe marginile comerciale ca urmare a turbulentelor geopolitice;
 • Presiunea generatiei „online”, grabita si lipsita de dorinta de contact uman in procesul comercial;
 • Fiscalizarea din ce in ce mai stransa si mai agresiva a tranzactiilor comerciale.

Pentru a raspunde la aceste provocari solutiile pentru retailul de maine trebuiesc digitalizate complet, iar costurile de operare trebuiesc diminuate prin automatizarea completa a proceselor.

Din aceasta perspectiva, Magister si platforma software SmartCash RMS beneficiaza de un avans tehnologic important in raport cu celelalte solutii disponibile pe piata autohtona.

La nivelul intern al companiei Magister, incepand cu anul curent, toate procesele legate de licentiere, actualizare programe, intretinerea si protectia bazelor de date ale magazinelor operate cu platforma SmartCash RMS au fost complet automatizate.

Astfel a fost lansat portalul my.smartcash.ro destinat clientilor platformei software, prin care acestia pot gestiona centralizat intreg portofoliul de licente SmartCash RMS.

La nivelul platformei software SmartCash RMS, odata cu versiunea 2022, clientii au acces la un nivel de automatizare a proceselor superior tuturor versiunilor precedente.

Astfel majoritatea operatiilor consumatoare de timp, care necesitau operatii repetitive si erau supuse erorilor umane, au fost complet automatizate.

In continuare au fost prezentate noile tehnologii propuse de Magister pentru retailul anilor urmatori.

Sistemele self checkout Magister ECO

Comercializate sub titulatura ECO (de la Easy Checkout) sistemele self checkout sunt proiectate si fabricate de Magister, fiind singurele sisteme hard-soft de acest tip fabricate integral in Romania.

Sistemele self checkout ECO beneficiaza de cele mai moderne tehnologii de protectie si validare automata, prin cantarirea produselor scanate. De asemenea sistemul foloseste un sistem inteligent de autoinvatare distribuita a greutatilor specifice, reducand astfel perioada de implementare la maximum.

Dotate cu functia de recunoastere automata a persoanelor cu varsta de peste 18 ani, folosind o camera video incorporata in ecran, sistemele Magister ECO au fost una dintre atractiile conferintei, suscitand interesul tuturor partenerilor nostri.

Estimarile companiei merg in linie cu evolutiile de pe plan mondial, Magister estimand o proportie de 60% ale sistemelor self checkout din totalul punctelor de vazare din retailul modern in urmatorii 5 ani.

Avantajele solutiei Magister sunt legate in primul rand de costurile mult mai reduse de implementare in raport cu sisteme similare fabricate de regula in Asia.

Nu in ultimul rand solutia SmartCash POS Enterprise SelfCheckout disponibila pentru aceste sisteme, promite o viteza ridicata de adaptare la necesitatile particulare ale magazinelor de la noi din tara.

Platforma SmartCash eCommerce Framework

Dupa aproape 2 ani de dezvoltare si testare, SmartCash eCommerce Framework devine un produs standard in cadrul suitei SmartCash RMS.

Astfel este recunoscut rolul comertului online de canal important de vanzare, alaturi de magazinele fizice in conceptul de „omnichannel retail” sustinut de Magister.

Conceptul SmartCash eCommerce Framework include o componenta de automatizare a schimbului de date denumita SmartCash eCommerce Connector, intre un ecosistem SmartCash RMS si un numar nelimitat de site-uri gazduite in cloud-ul SmartCash eCommerce Framework.

Astfel site-urile eCommerce devin o extensie naturala a propriei retele de magazine fiind administrate unitar, ca orce alt magazin fizic din retea.

Platforma include desigur serviciile de gazduire personalizate, optimizate pentru viteza ridicata, folosind Google Cloud precum si asistenta permanenta necesara unui site pentru a evolua permanent in internetul modern (SEO, product feeds, etc).

Sistemul de etichetare automatizata electronica ESL

Odata cu luna octombrie, compania Magister anunta integrarea sistemului de etichetare electronica Newton produs de compania Solum, cel mai avansat sistem de etichetare electronica a momentului.

Astfel etichetarea electronica devine o parte componenta a platformei SmartCash RMS, facand parte din functiile de baza ale acesteia, clientii nostri avand astfel acces cu costuri reduse de implementare la aceasta tehnologie ultramoderna.

Sistemele Solum prezentate permit programarea a peste 5000 de etichete electronice in cateva minute, capacitate de neatins de alte sisteme echivalente de pe piata.

La nivelul sistemelor SmartCash RMS, procesele de automatizare asigura propagarea modificarilor de produse, fie ele preturi sau promotii in cateva minute pe etichetele de raft, cu selectarea automata a modului de afisare corespunzator.

In acelasi timp, functiile de atentionare pe raft la atingerea pragurilor de alerta de stoc, prin sistemul de leduri cu culori diferite unic de la Solum sunt deopotriva disponibile.

Sistemul de plati electronice cu cardul, integrat in sistemele SmartCash POS

Folosind solutia revolutionara de plata cu cardul de la Viva Wallet si terminalele de plata de ultima generatie PAX Q30, Magister este singurul furnizor complet de solutii informatice pentru retail, oferind pe langa echipamentele si software-ul de vanzare si sistemele si tehnologia de plata cu cardul intr-un singur bundle si la costuri reduse.

Performantele sistemului Viva Wallet sunt excelente, asigurand timpi de procesare a unei tranzactii de plata de sub o secunda.

Prezentarile partenerilor Magister

Partea a doua a evenimentului a apartinut partenerilor si integratorilor Magister.

Tematicile abordate in prezentari au fost urmatoarele:

 • Plata cu cardul in era digitalizarii accelerate. Parteneriatul Viva-Magister – Paul Popa, Viva Wallet Country Manager Romania
 • Mago Cloud si viitorul platformelor ERP Zucchetti – Bogdan Bratu, Zucchetti Worldwide Business Operations
 • SAFT, eFactura si eTransport in Mago ERP – Claudiu Stanciulescu, CEO Softwizard SRL – Integrator Magister
 • Memo SFA – Componenta strategica pentru solutiile de distributie Magister – Razvan Hiru, CEO Next IT Solutions – Integrator Magister

In incheiere, dl. Marian Anghelescu, vicepresedinte al Patronatului Caselor de Marcat din Romania, a abordat tematica digitalizarii in retailul modern din perspectiva modernizarii administratiilor fiscale.

Concluzii

Asa cum cei mai multi dintre participanti ne-au transmis, Conferinta Magister 2022 a fost cel mai reusit eveniment, din lunga suita de conferinte organizate pana acum.

La reusita evenimentului a concurat insa, pe langa locatia fabuloasa, Grand Hotel Teleferic din Poiana Brasov, calitatea extraordinara a participantilor, specialisti si invitati, alaturi de atmosfera colegiala specifica „familiei Magister”.

Multumim de aceea in egala masura tuturor participantilor pentru reusita acestui eveniment.

Sa ne vedem cu bine in 2023!

Conferinta Magister

0 Comentarii

Trimite un Comentariu

Categorie: Blog | Evenimente

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!