Diana Ionescu
Conferința Națională Magister 2023: un nou start pentru un an de succes in retail
7 noiembrie 2023

Zeci de profesionisti in retail, prezenti la Conferința Națională Magister 2023, la Oradea

In week-end-ul 27-29 octombrie 2023, la Hotel Double Tree by Hilton din Oradea, a avut loc Conferinta Nationala Magister 2023, eveniment asteptat in fiecare toamna de furnizorii de servicii pentru retail din Romania. Ca de fiecare data, intalnirea a atras zeci de parteneri certificati din toata tara si a oferit un bun prilej pentru bilant si pentru planuri deopotriva. In contextul unei piete competitive si cu schimbari fiscale constante, Partenerii Certificati Magister demonstreaza un ritm dinamic de dezvoltare, integrare retail si abilitatea de a raspunde provocarilor, ba chiar de a ridica mereu stacheta.

Principala tema a Conferintei a fost integrarea – de altfel, aceasta este si directia majora de dezvoltare a companiei Magister si principiul care sta la baza tuturor parteneriatelor sale, atat in ceea ce priveste integrarea suitei SmartCash RMS cu aplicatiile software dezvoltate de alte companii (pentru CRM, contabilitate, gestiune, pontaj, plati electronice etc.), cat si pentru automatizarea operatiunilor si facilitarea raportarilor obligatorii impuse de noua legislatie fiscala, in contextul accelerarii procesului de digitalizare demarat de ANAF (prin sistemele e-Factura, e-Transport, SAFT si, mai nou, e-Sigiliu). Acum, retailerii au obligatia de a furniza autoritatilor, prin intermediul spatiului virtual, situatii si rapoarte detaliate despre toate miscarile marfurilor, stoc, preturi, transport etc., iar pentru anul 2024 sunt asteptate noi modificari fiscale in acest sens. Desigur, viitoarea versiune a platformei software SmartCash RMS va reflecta aceste cerinte si va oferi comerciantilor functii de automatizare a proceselor si raportare automata pentru a-i sustine in adaptarea la digitalizare si pentru a le permite sa se concentreze asupra dezvoltarii afacerii, fara sa-si consume resursele cu operatiuni birocratice.

Dezvoltarea „compliance” reprezinta misiunea asumata a echipei Magister si directia pentru viitoarea versiune SmartCash RMS 2024, a anuntat Dor Bujor Pădureanu, fondator si CEO Magister. Compania actioneaza in acest sens inca din anul 2019, prin programul Integrator Magister, in care a implicat numerosi parteneri – dezvoltatori cu aplicatii si programe conexe, pentru a oferi afacerilor solutii cat mai complexe, standardizate, dar si personalizate, capabile sa automatizeze tot mai multe dintre operatiunile curente pentru a creste eficienta si a reduce riscul de erori umane, permitand, totodata, o mai buna utilizare a resurselor disponibile.

Nevoia fireasca de integrare – deja indispensabila in multiple domenii, in contextul ritmului alert de dezvoltare la nivel mondial – a fost firul comun si in prezentările sustinute de speakerii invitati, care au punctat strategiile și direcțiile comerciale emergente, ce vor contura viitorul comerțului. Astfel, Paul Popa – Viva Wallet Country Manager Romania – a vorbit despre „Plati electronice universale” si cum se realizeaza acestea gratie parteneriatului strategic dintre Viva Wallet si Magister, Claudiu Stanciulescu – CEO Softwizard SRL, Integrator Magister – a expus avantajele integrarii unor „Solutii WMS cu Mago ERP”, Razvan Hiru – CEO Next IT Solutions, Integrator Magister – a prezentat cum se pot utiliza solutiile „WinMentor ERP si SmartCash RMS” pentru un impact sporit asupra eficientei afacerii, iar Bogdan Bratu – Sales Manager Zucchetti – a detaliat principalele „Solutii de Salarizare si Pontaj Zucchetti”.

Conferinta a oferit un context interactiv si productiv pentru schimb de experienta pentru specialistii participanti: au fost prezentate toate proiectele remarcabile realizate in ultimul an de catre partenerii prezenti, subliniindu-se deopotriva punctele forte si aspectele care pot fi imbunatatite. Perioada 2022-2023 a fost bogata in implementari, drept dovada reusitele premiantilor din top 10 si dinamica intregii piete de retail, inclusiv distributia ponderata intre diversele zone geografice:

        •       Locul I – REL SYSPRO SRL din Constanta, cu 29% din vanzari, a realizat anul acesta proiecte pentru comercianti din segmentul alimentar (reteaua de magazine Foisor, care a ales sisteme self check-out Magister ECO), precum si in patiserii care folosesc SmartCash Cloud (Patiseria Efeler) sau retele de magazine tip supermarket (Standard Exim sau Pento).

        •       Locul II – ECR SYSTEMS SRL din Craiova, cu 19% din vanzari, datorita instalarilor realizate in retelele cash&carry Senic, Exflor Discount, Zetavia sau Fabio Comprod SRl (parte din reteaua Poema).

        •       Locul III – VELVET COM SRL din Bacau, cu 10% vanzari, a implementat solutiile SmartCash RMS in retele de magazine sau magazine individuale precum Kligor, Future IGMG, Diadra sau Kosarom.

        •       Locul IV – SIMON ELECTRONICS SRL din Satu Mare, cu vanzari de 6%, pentru implementarea sistemului self-checkout Magister ECO in reteaua de franciza CBA Barta ATI.

        •       Pe locurile V-X se claseaza, in ordine, companiile EMSYS SRL, GB SERVICE SRL, IRUC ECR & SOFTWARE SRL, SCAN EXPERT SRL, NICOLAE ROZICA NICMAR II si respectiv ALDAV FISCAL SERVICE SRL.

Dupa cum vedeti, protagonistul multora dintre proiectele de impact din acest an este Magister ECO, singurul sistem self-check-out fabricat integral in Romania (software si hardware), dezvoltat de Magister. Si, bineinteles, multi dintre comercianti aleg sa utilizeze solutiile SmartCash RMS in Cloud, pentru a avea acces in timp real, oricand si de oriunde, la functiile de business intelligence care le permit sa ia rapid decizii documentate. Aplicatiile software SmartCash RMS sunt constant actualizate si imbunatatite si astfel ii ajuta sa se mentina la curent cu noutatile in retail si le faciliteaza un proces unitar si coerent de management al afacerii lor.

Dupa eveniment, invitatii au explorat orasul intr-un tur ghidat, in care au admirat cele mai reprezentative capodopere arhitecturale, palatele in stil secession recent renovate – nu degeaba este numita Oradea capitala Art Nouveau a Romaniei!

La finalul reuniunii, profesionistii din reteaua nationala a Partenerilor Certificati Magister deja planifica viitoarele proiecte si se pregatesc pentru un nou an cu provocari intense si reusite pe masura.

0 Comentarii

Categorie: Blog | Evenimente | Știri

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!