Diana Ionescu
Barta Ati, cea mai cunoscută rețea autohtonă de retail din NV țării, alege Magister Easy CheckOut
18 mai 2022

Barta Ati, cel mai cunoscut retailer din Satu Mare, a inaugurat recent un nou magazin în rețeaua CBA.

Magazinul este dotat cu toate echipamentele și soluțiile software necesare comerțului modern, inclusiv self checkout-ul Magister ECO. Inovatia Magister, primul sistem self check-out fabricat integral în România, completează suita de case de marcat convenționale disponibile in supermarketul Barta Ati și permite clienților să-și achite rapid cumpărăturile, în concordanță cu tendințele globale în retail.

Aflat pe strada Careiului din Satu Mare, noul magazin Barta Ati are o suprafață de vânzare de 300 m² și comercializează atât produse alimentare, cât și nealimentare.

Fondată în 1994, compania deține atât rețea de retail, cât și propriul program de franciză și este una dintre cele mai longevive și mai apreciate din nord-vestul țării. Compania comercializeaza peste 20.000 SKU. Dintre acestea, o pondere mare o detin băuturile, alimente de bază, conserve, dulciuri, țigări, cafea și alte categorii de produse (inclusiv marcă proprie).

În prezent, rețeaua are 2 depozite mari, 4 cash&carry, 19 magazine, însumând o suprafață de vânzare de peste 6.000 mp, precum și 240 de angajați. Totodată, colaborează cu 1200 de parteneri, inclusiv producători locali și furnizori de mărfuri proaspete – avantaj concurențial în atragerea și fidelizarea clienților. De curând, firma a anunțat că va investi peste 5 milioane de euro într-un nou depozit modern, de 10.000 mp, ceea ce i-ar permite să se extindă la 30 de magazine.

Eficiență și dezvoltare în retail cu SmartCash

Considerând amploarea afacerii și poziția consacrată pe piața locală, rețeaua își asigură buna funcționare și extinderea utilizand soluții moderne de management și automatizare. Barta Ati utilizează soluțiile SmartCash încă din 2013. Pe măsură ce afacerea se dezvoltă și apar noi comportamente de consum. Tehnologia şi digitalizarea se dovedesc indispensabile pentru eficientizarea operațiunilor din magazine, accelerarea vânzărilor și controlul asupra afacerii.

Iată de ce managerii Barta Ati au ales să implementeze soluții complete, capabile să gestioneze toate componentele afacerii: platforma software SmartCash RMS și sistemul Magister Easy CheckOut.

Astfel, soluția la cheie instalată în noul magazin Barta Ati include dotări hardware-software atât pentru centrala de magazine, cât și pentru fiecare unitate din rețea precum și toate funcționalitățile necesare pentru o activitate performanță în comerțul cash & carry și distribuție de alimente:

 • gestiune distribuită și control centralizat pentru prețuri și politici de vânzare, portofoliu de produse și sortimentație;
 • controlul operativ asupra stocurilor din magazine;
 • un anumit tipar de aprovizionare a magazinelor din depozite;
 • inventarierea automatizată cu terminale mobile specializate.

Cum functioneaza platforma software SmartCash RMS și sistemul Magister Easy CheckOut?

Sistemul Self Check-out Magister ECO implementat în noul magazin Barta Ati din str. Careiului, Satu Mare, dispune de toate dotările hardware și software necesare în retail:

 • cititor bioptic pentru coduri de bare;
 • cântar de înaltă precizie;
 • terminal PC all-in-one touchscreen rezistent la zgârieturi chiar și în condiții de utilizare intensă;
 • funcția de semnalizare Liber/Ocupat;
 • controler multicanal ce comandă automat deschiderea sau închiderea porților după emiterea bonului fiscal;
 • multiple opțiuni de plată (card bancar sau criptomonede);
 • sistem de avertizare luminoasă pentru produsele a căror comercializare către minori este interzisă, conform legii, iar mai nou, validarea automată a limitei de vârstă prin funcții de inteligență artificială, pentru fluidizarea tranzacțiilor la self-checkout.

Self CheckOut-ul Magister ECO a devenit din ce în ce mai popular în randul retailerilor. În același timp, fiind extrem de util mai ales în ultimii doi ani, pentru evitarea aglomerației la case, pentru a menține distanța față de ceialți, angajați ai hipermarketului sau alți cumpărători – cu alte cuvinte, pentru a rămâne cât mai în siguranță. Și, mai ales, sistemul reduce timpul de așteptare la coadă și îți dă control total pe întregul proces de shopping.

Training si instruire privind utilizarea solutiei self checkout Magister ECO

Suntem în secolul vitezei, iar timpul este un factor important pentru fiecare dintre noi. Supermarketul Barta Ati din Careiului este aliniat standardelor rețelei naționale și are case de tip self checkout, pe lângă cele obișnuite, tocmai pentru a ajuta clienții care poate se grăbesc, poate nu vor să stea la coadă la casele tradiționale sau care, pur și simplu, preferă avantajele tehnologiei. Magister ECO funcționează pe baza unui sistem simplu, dar mai ales intuitiv pentru oricine, iar clientii au parte în orice clipă de asistența angajatilor Barta Ati”, a declarat Stefan Simon, administrator Simon Electronics SRL, partener certificat Magister.

Instalarea solutiei si instruirea personalului din magazine au fost realizate de către colegii de la Simon Electronics, Partener Certificat Magister.

Compania Simon Electronics SRL din reteaua nationala de parteneri certificati Magister a asigurat, sub coordonarea centrului logistic si de suport tehnic de la Bucuresti, serviciile de instalare, training si suportul constant.

Deloc surprinzator, automatizarea proceselor va aduce beneficii din mai multe puncte de vedere. Cu impact la nivel operational, logistic si financiar. 

Felicităm Barta Ati pentru evoluție, îi mulțumim că ne-a ales și îi dorim mult succes și spor la vânzări cu Magister ECO!

0 Comentarii

Categorie: Blog

HAI SĂ ÎNCEPEM UN PROIECT
ÎMPREUNĂ!

Completeaza datele tale de contact in formularul următor și un consultant Magister te va contacta în cel mai scurt timp.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile Google.

Pin It on Pinterest

Distribuie Articolul

Distribuie Articolul

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol și prietenilor tăi!